Добре дошли в марка: Taittinger

Taittinger

В този раздел ви предлагаме майсторска селекция от пенливи бели и розе вина от региона на Шампан Франция. Те са единствените, на които принадлежи привилегията да носят титлата Шампанско. Ако сте от изтънчените ценители на първокласните напитки, в този раздел на Partydrinks.bg ще ви зарадваме с най-добрите реколти Taittinger Champagne на изключително изгодна цена.

Създадени в традициите на френския стил и финес

Една от най-известните къщи за шампанско във Франция е Taittanger, чиято продукция е високо ценена от критици и ценители по целия свят. Нейните вина нямат равни по финес, деликатност и елегантност. Това са определения, характерни за френския народ и държава, така че не е странно, че именно към тези качества се стреми престижната винарна в своята дейност.

Компанията Champagne Taittinger е вторият по големина притежател на имоти в областта Шампан, със собствени лозя на стратегически места в региона. С най-голяма стойност са масивите с Шардоне, някои от които са класифицирани като 100% Grands Crus. Къщата притежава около 3000 декара лозя в селищата Côte des Blancs и в Montagne de Reims.

Характерните за пенливото вино Тетанже лекота и финес са превърнати в стандарт от собственика на фирмата Pierre Taittinger. Неговата марка е позната и харесвана заради напълно сухите Брут резерви, за създаване на които са използвани единствено висококачествени пенливи вина, а не ликьорни и подсладени.

Основна суровина за производство на шампанско Тетанже е най-високо цененият сорт грозде в областта Шампан – Шардоне. В употреба влиза единствено първото деликатно пресоване на плодовете. От 100% Chardonnay се прави шампионът на марката Comtes de Champagnes Blanc de Blancs Brut. Това е шампанско "tête de cuvée”, оценено от критици и ценители като първокласно.

Brut Réserve – елегантността на баланса

Taittinger Brut Réserve е представен и в каталога ни, при това на много добра цена. Състои се от 40% Chardonnay, 35% Pinot Noir и 25% Meunier. Изработен от повече от 35 различни сортове вина, селектирани от няколко реколти грозде, отлично отгледани до зрялост. Шампанското, получено от този изящен ансамбъл е въздушно, елегантно и балансирано.

Според самия Пиер-Емануел Тетанже е въпрос на чест да отгледаш великолепно шампанско от няколко реколти. Високите пропорции на шардонето позволяват на Брут Резерв да достигне пълна ароматна зрялост след отлежаване от 3 до 4 години в избата. Неговата лъскава одежда е златисто сламеножълта.

Мехурчета му са фини, а пяната е дискретна и устойчива. Носът, много експресивен и отворен, е плодов и бриош. Разкрива аромати на праскова, бяло цвете и ванилия. Неговата атака върху небцето, оживена и хармонична, се простира деликатно. Неговото качество на абсолютна последователност е призната в целия свят. Това е шампанското на всички времена - par excellence.

АБОНИРАЙТЕ СЕ!

ПОЛУЧАВАЙТЕ НАШИТЕ АКТУАЛНИ СУПЕР ПРЕДЛОЖЕНИЯ ПРЕДИ ВСИЧКИ ОСТАНАЛИ!