Добре дошли в марка: Ballantine's

Ballantine's

Показва 1 до 10 от 10 (1 страници)

Ballantine's

Ако сте привърженик на класическия скоч, е много логично да потърсите оригинално уиски Балантайнс на възможно най-ниска цена. При нас ще откриете точно това, и то предоставено по невероятно удобен начин. Просто поръчайте, и ние ще го доставим на посочен от вас адрес. Офертата ни е валидна за територията на цялата страна.

Марка, добре позната в целия свят

Уискитата Ballantines се продават на супер достъпна цена, което вероятно е причина и за тяхната популярност в целия свят. Цената им, макар и достъпна за обикновения консуматор по никакъв начин не е показател за ниско качество. Тази марка има дългогодишна история. За дългия период на своето съществуване тя е сменила няколко собственика, но не и имиджа си на фина смесица от 50 малцови и 4 зърнени уискита.

Интересното е, че Ballantines не е дестилерия, а марка, под която се предлагат широка гама бленди, микс между зърнени и маркови уискита или само от малцови. Класическият вкус на уискито се базира на прецизно смесената бленда от плодови, торфени (опушени) и карамелени нотки. Марката е основана през 1827г. от Джордж Балантайн в Дъмбъртън Шотландия.

През 1865г. в бизнеса се включил и синът му Арчибалд, който поел търговската част, докато бащата се отдал изцяло на производството. С присъединяването на вторият син – Джордж младши, бива създаден брандът, изобразен на всяка бутилка и днес – Джордж Балантайн и синове.

Със създаването на блендирано скоч уиски, компанията се разраства, а нейният продукт добива широка популярност. Ballantines остава семейна компания до 1919г, когато става собственост на Баркли и Макинли, които продължили тенденцията да популяризират продукцията на марката. Компанията е сред първите, които през второто десетилетие на 20-век предлагат 17 и 30-годишни дестилати. Днес отлежалите бленди Ballantine’s са нещо обичайно и се предлагат на все така изгодна цена.

Малко по-късно – 1937г. канадската компания Хирам Уокър & Уортс закупила мажоритарния дял от акциите на компанията. За да развият бизнеса с блендиран скоч, те закупили дестилериите Glenburgie и Miltonduff и изградили и дестилерия за зърнено уиски в Дъмбъртън. Бизнесът потръгнал отлично и през 80-те години на миналия век Балантайнс станал най-популярният бранд блендирано уиски в Европа.

Днес уиски Балантайс е собственост на Pernod Ricard, но преди това пртеминава през ръцете на алкохолния конгломерат Allied Domecq (1988г), която през 2002г. спира дейността на дестилерията в Дъмбъртън, пренасочвайки производството на зърнен дестилат към тази в Strathclyde.

Много от уискитата на марката остават високо оценявани и от експерти и от редови консуматори. Баллантайнс произвежда поредица от седем експресии с различни характеристики и период на отлежалост. Сред тях можем да посочим: Finest Blended, който се отличава с мек, сладък и комплексен вкус.

Изданието Limited се отличава с кремообразно нежен и гладък вкус, докато 12-year-old: blended се характеризира със свеж, мек и леко ядков привкус. 12-годишният "Pure Malt", пък е медено сладък, леко пикантен и дълбок, а 17-годишната бленда е хармонична, кремообразна и със сладки нотки на дъб. 21-годишният бленд е леко опушен, ароматен и с лек нюанс на пирен. Логично – най-старите 40-годишни бленди са с по-дълбок, комплексен и изключително плодов аромат.

Заслужени награди

Балантайнс е под №2 в световната листа на смесените уискита, но една специална награда накара марката да се гордее още повече със своята продукция. Експертът Джим Мъри определи блендата Ballantine’s Finest като стандарт при шотландските бленди и го избра за №1 уиски за 2009г. Наградата е публикувана в библията на уискито на Джим Мъри, която е смятана за най-влиятелната книга в света на напитката.

Ballantine's Finest, водещата шотландска марка уиски в Европа номер 1 в 12 страни, съдържа повече от 40 различни малца от четирите известни дестиларни региона на Шотландия - Islay, Highlands, Speyside и Lowlands. Елегантният му характерен стил се дължи на баланс между меко и сладко, благодарение на ключовите малцови сорта Glenburgie и Miltonduff.

Мъри описва фината бленда като класическо произведение на изкуството, добавяйки, че само трябва да го вкусите, за да разберете, че майсторът на блендата познава отлично своята работа. За него уискито е игриво балансирана смес от зърно, по-леки малцове и нежна опушеност.

При нас ще намерите посочената за №1 в света бленда в разфасовка от цели 3л. Цената, на която предлагаме този алкохолен шедьовър е изключително ниска за доказан шампион. Насладете се на финия аромат на мед от пирен и лек намек за подправки. В изтънчената вкусова композиция ще откриете още нюанси на млечен шоколад, червена ябълка и ванилия.

Вижте още: марки уиски в България

АБОНИРАЙТЕ СЕ!

ПОЛУЧАВАЙТЕ НАШИТЕ АКТУАЛНИ СУПЕР ПРЕДЛОЖЕНИЯ ПРЕДИ ВСИЧКИ ОСТАНАЛИ!