ДОБРЕ ДОШЛИ В КАТЕГОРИЯ:
Шампанско

КАТЕГОРИЯ ШАМПАНСКО Е СЪЗДАДЕНА ЗА ОТБРАНИ ЦЕНИТЕЛИ ОНЛАЙН МАГАЗИН PARTYDRINKS.BG ПРЕДЛАГА ШАМПАНСКО И ПЕНЛИВО ВИНО ОТ ЦЯЛ СВЯТ НА ОТЛИЧНА ЦЕНА С ДОСТАВКА ДО АДРЕС В ЦЯЛАТА СТРАНА.Шампанско и пенливо вино от цял свят с доставка до адрес и най-добра цена от онлайн магазин PartyDrinks.BG

Колекцията ни от шампанско в цялото разнообразие от видове е повод се превърнем в предпочитан доставчик за много потребители в цялата страна. Ще удовлетворим всяко изискване, без значение дали то касае сортовете, вкусовите качества, марката или цената. Шампанското ни се предлага в максимално разнообразие от разфасовки – от 200 до 3000 мл.

Празникът не е същият без него

От създаването на Méthod Champenoise, методът, по който се правят пенливите вина до днес на пазара са пуснати хиляди вариации на класическото френско шампанско. Нещо много важно, което трябва да се знае за тази луксозна газирана напитка е безразборното използване на нейното наименование.

За да можем да наречем с това име даден вид шампанизирано вино, то трябва по дефинция да произхожда от региона на Шампан Франция. Например повечето първокласни марки - Moët, Veuve Clicquot и Dom Perignon се произвеждат в една и съща област. Вината, създадени в други региони на света са просто произведени по същата технология.

Не е нужно непременно да купите скъпо шампанско, за да се насладите на качеството и вкуса му. Пенливото питие се предлага на различни цени и в разнообразие от стилове. На пазара, освен бяла и червена, ще откриете и розова разновидност. Като цяло шампанското не се вписва в никакви рамки. Единственото валидно за всички видове е, че са основният компонент на всеки празник.

Голяма част от нашите клиенти търсят специално, хубаво шампанско за сватба, каквото магазинът ни винаги може да предостави. Всеки от нас е опитвал пенливото питие по някакъв повод, най-малко при посрещане на всяка нова година, но малцина познават добре класните марки, като Cava и Prosecco, още по-малко пък могат да направят разлика между тях и вината на други марки.

История – мит и действителност

За да стане ясно защо класическото френско шампанско се предлага на доста по-високи цени, е нужно да изтъкнем факта, че то е оригиналът. Всички останали производители, включително създаващите българско шампанско използват оригиналната технология, макар да експериментират с някои процеси, с вкуса и с цвета на напитката, създаваща една по-луксозна атмосфера.

Има много легенди за създаването на пенливите вина, но масово разпространен е митът за Дом Периньон. Както разказва историята, през 1600 година монахът е произвеждал бяло вино в региона на Шампан - Франция. Той решил да бутилира виното, което ферментирало по-рано от обичайното, защото проверявайки буретата, му се строило, че маята е свършила и всичката захар се е превърнала в алкохол.

Истината е, че температурите в региона паднали толкова ниско, че дрождите, отговорни за ферментацията просто заспали, без да изконсумират захарта напълно. С настъпване на пролетта, виното в бутилките започнало да се затопля, а маята се възбудила отново и погълнала останалата захар.

Изяждайки захарта, дрождите отделят въглероден диоксид, който в бутилките няма място за оттегляне, както, когато течността е в бурета. Въглеродният диоксид се абсорбира във виното, като по този начин го карбонизира. Отивайки да провери бутилираното вино, монахът открил коркови тапи разпръснати навсякъде. Те били изстреляни под натиска на карбонизацията.

Първоначалната трагедия се превърнала в триумф, когато Дом Периньон вкусил от превъзходния вкус на своето инцидентно творение. Днес е немислимо да се отбележи какъвто и да е празник без да гръмне поне една бутилка шампанско. Спорна е автентичността на тази легенда, но е факт, че днес методът Шампан се прилага във всички винарни по света. По него е произведена и испанската Cava.

Различните видове Шампанско се различават не само по цени, на които се предлагат, но и по нивото на сладостта им. При класните екземпляри то е отбелязано на етикета на бутилката. Съществуват 4 нива на сладост:

  • Extra-Brut: Това е най-сухият вид пенливо вино, което можете да си купите. При него дрождите са погълнали абсолютно цялата захар, така че тя напълно липсва;
  • Brut: Това е най-популярният вид. Сухо, но с лек намек за сладост, защото винопроизводителят е спрял процеса на ферментация точно преди дрождите да изядат цялата захар, оставяйки малко количество от нея;
  • Extra Dry: Тази разновидност е суха, но не толкова, колкото Brut или Extra Brut, което означава, че запазва лека сладост. Много популярен представител на Extra Dry вината е шампанското Prosecco;
  • Demi-sec: сладък пенлив сорт, в който има осезаемо количество захари. По етикет се поднася с десерта, за да дефинира още по-добре неговите вкусови качества.

Partydrinks.bg ще се погрижи за вашето празненство, осигурявайки страхотен асортимент от класни газирани вина на изключително достъпни цени. Колекцията ни включва представители на пенливата напитка от почти всички континенти на земното кълбо, поднесени в изящно изработени бутилки. Не чакайте повод, а го създайте! С нас това е повече от лесно.

Вижте още: борса за алкохол София.

Виж още

АБОНИРАЙТЕ СЕ!

ПОЛУЧАВАЙТЕ НАШИТЕ АКТУАЛНИ СУПЕР ПРЕДЛОЖЕНИЯ ПРЕДИ ВСИЧКИ ОСТАНАЛИ!