ДОБРЕ ДОШЛИ В КАТЕГОРИЯ: Ром

Онлайн магазин PartyDrinks.BG ви предлага ром от цял свят с уникални вкусови качества и на супер изгодна цена с доставка до адрес за цяла България.

Ром

Показва 1 до 15 от 240 (16 страници)


Ром от цял свят с гарантирано качество и най-добра цена с доставка до адрес за цяла България и град София от онлайн магазин Partydrinks.bg 

Ако търсите качествен Ром, то уверяваме ви, че този вид алкохол е представен не по-слабо от другите видове напитки в продуктовия ни каталог. От Partydrinks.bg винаги можете да очаквате страхотни изненади. Ромът в цялото му видово многообразие също е начин да поглезим своите клиенти. Марките и видовете, които сме селектирали могат да бъдат чудесен подарък за специален човек, както и основна съставка на много летни коктейли.

Защо трябва да обикнете тази напитка?

Ако все още не сте го опитали, препоръчваме да започнете с първокласен марков Ром, който ние ще ви предоставим на много по-ниска цена. Има причина, поради която той се възприема като питие, което трябва да се пие на плажа, със или без сламена шапка на главата.

Макар технически да е възможно да се прави навсякъде по света, чисто исторически ромът е тропически, островен продукт, изпълнен с история, топлина и със сладостта на захарната тръстика. Всички видове ром са продукт на захарна тръстика, поради което у тях винаги се усеща някаква нотка на сладост, без непременно самата напитка да е сладка.

За каквато и вариация на рома да говорим, производството стартира от тръстиката, която се обработва по два начина – чрез пресиране, за да се отстрани излишната вода и стартира процеса по ферментация, и чрез варене - до получаване на субпродукт на меласата, от който се произвеждат повечето ромове по света.

Ромът, както и много други спиртни напитки, може много да подобри качествата си с времето, затова при производството му често се включва и период на отлежаване. Дори така нареченият "Бял ром" се оставя да отлежи за кратко време, след което се филтрира с активен въглен , за да се постигне желаната бистрота на течността.

Ромът отлежава за кратко, обикновено в опушени дървени бъчви, по една единствена причина – климатичните условия. Тъй като по правило се произвежда в страни с топъл климат – Куба, Ямайка, Барбадос, Мексико, всяка реакция между алкохола и бъчвата протича с доста по-висока скорост, включително изпаряването на огнената напитка.

Когато си купувате кубински ром, не очаквайте той да бъде на преклонна възраст, както уискито например. За да се запази голяма част от количеството, цветът, а също и деликатният аромат на ванилия, карамел и екзотични подправки, спиртният дестилат се бутилира в точно избран момент, без никакво отлагане.

Видовете, които бихте могли да опитате са:

  • Бял ром – среща се на по-ниска и на доста висока цена, в зависимост от произход, марка и качество. Както името му подсказва, той е мек вкус и с бистър цвят. Отлежава за кратко и се филтрира.
  • Златен – Малко по-сложен за производство от белия, поради нуждата да отлежава в дъбови бъчви. Подходящ за някои базови коктейли.
  • Тъмен – отлежава за дълъг период от време. Обикновено е с по-тъмен цвят и по-плътен вкусов профил. Желателно да е се пие чист, а не като съставка на коктейл.
  • Demerera – Докато повечето видове са предимно произведен от захарна тръстика, добита в Бразилия, то видът Demerera се прави от тръстика, отглеждана в Гвиана. Той е с дълъг период на отлежаване, с тъмен цвят и плътен вкус, подобен на ямайския.
  • Обогатен с подправки – Това са дестилирани вариетети, ароматизирани допълнително с екзотични подправки, с което се подсилва впечатлението, че ароматът е придобит от бъчвите, в които е отлежавал алкохолът.
  • Naval / Overproof - Отнася се за всеки вид, който е с по-висок процент алкохол - от 50 до 60% и повече.

Най-известните марки ром са: Ron Zacapa, Appleton, Foursquare, Bacardi, Barbancourt, Brugal и Mount Gay. Коктейлите, за направата на които бихте могли да използвате напитката, предоставена от нас са безброй. За да си създадете лятно настроение дори през зимата, обезателно забъркайте: Cuba Libre, Daiquiri, Piña Colada, Planter’s Punch, Dark ‘N Stormy или Mai Tai.

Пожелаваме ви да изпитате върховна наслада от напитките, приготвени с наше съдействие.

Виж още

АБОНИРАЙТЕ СЕ!

ПОЛУЧАВАЙТЕ НАШИТЕ АКТУАЛНИ СУПЕР ПРЕДЛОЖЕНИЯ ПРЕДИ ВСИЧКИ ОСТАНАЛИ!