ДОБРЕ ДОШЛИ В КАТЕГОРИЯ: Вино

ОНЛАЙН МАГАЗИН PARTYDRINKS.BG ПРЕДЛАГА ШИРОКА ГАМА БЪЛГАРСКО, ИТАЛИАНСКО, ФРЕНСКО, ЧИЛИЙСКО И АРЖЕНТИНСКО ВИНО НА ЕКСКЛУЗИВНИ ЦЕНИ.

Вино

Показва 1 до 15 от 296 (20 страници)


Широка гама българско, италианско, френско, чилийско и аржентинско вино от онлайн магазин PartyDrinks.BG.

Има много причини Partydrinks.bg да бъде предпочитан магазин, извършващ продажба на вино онлайн с доставка до адрес в град София и цяла България. На първо място – погледнете невероятната ни колекция! Тя включва над 250 вида първокласни видове бели и червени вина, както и различни вариации на виното – пенливи, десертни, трапезни и розе сортове. Напитката на боговете е представена в цялото пиршество от разновидности в каталога ни, а цените ни са не по-малко апетитни.

Бяло, червено или розе?

Винаги е удачно да се насладите на чаша хубаво бяло или червено вино, без значение дали преди, по време и след вечерята. Всъщност сортовете при вината имат стриктно определен маниер на сервиране и консумиране, като е важно да се следва етикетът. Целта ни не е да ви поучаваме и критикуваме, а да ви помогнем да се насладите максимално на любимата напитка.

Тъй като в повечето магазини за вино в София и в цялата страна изобщо не се интересуват дали ще изпитате максимална наслада от предоставеното от тях питие, ние ще се нагърбим с тежката задача да ви образоваме по отношение на вината. Днес се предлагат толкова много разновидности на виното, които е добре да познавате поне бегло, независимо кой вид предпочитате – бяло, червено или розе.

Бялото, всъщност е жълтеникаво

Когато избирате вид бяло сухо вино на определена цена, е желателно да знаете неговото предназначение, тоест как и кога се сервира/консумира, в какви чаши, с каква температура, с кои видове храни си подхожда. Класификациите, определящи белите вина са базирани на сортове, региони на производство, вкусови качества и форма на течността (газирана или спокойна).

Различните сортове бели вина се получават от специално селектиран сорт грозде. Той може да бъде и характерен за определен географски регион. Например, любимото на болшинството дами Шардоне е вид сортово и много хубаво вино, предлагано на различни цени – от символични (при нискокачествените алкохоли) до твърде високи, за да може се консумира ежедневно. Регионално е например Шампанското, чието име идва от френската област Шампан.

Характерен за виното с жълтеникав отенък е производственият процес самоток, използван за неговото добиване. Тоест, сокът изтича от съда под естествената тежест на плодовете. Цветът на конкретния сорт бяло сухо вино се получава вследствие на контакт между извлечената течност и ципата на гроздовите зърна. Кожицата на гроздето съдържа оцветяващи агенти, наречени танини, които участват активно в процеса по отлежаване на виното.

Освен сухи, има и различни видове бели сладки вина, добити от гроздови сортове с високо съдържание на захари, а в някои случи са с добавена в производствения процес захар. Към тях принадлежат пенливите и вермутите, за които е характерен горчивият вкус. Приети са за десертни, и по тази причина е удачно да се сервират леко охладени.

Червеното – топлина през хладните месеци от годината

Не се изненадвайте, когато ценител поръча червено вино Мавруд на цена, варираща между 300 и 500 лв. Почитателите на кървавочервената течност не жалят средства в стремежа си да погалят небцето си с уникален букет от плодово-дървесни нотки. Повечето сортове червено вино отлежават в дъбови бъчви, откъдето идва и леко дървесният им аромат.

Разликата между белите и червените вина от различните видове, е в автентичността на суровината, от която се произвеждат. Докато бялото може да се направи и от червено грозде с навременно премахване на ципата (за да се избегне оцветяване на течността), то червеното се прави единствено от червени сортове грозде – Мерло, Каберне Совиньон, Мавруд и т.н.

Първокласните червени вина са представени в многообразие от видове – Шира (произвеждано основно в Калифорния САЩ, Австралия и Франция в региона на долината на Рона); Мерло (произвежда се в цяла Европа, включително у нас), Каберне Совиньон (Франция, Калифорния и Чили); Пино Ноар (Австрия, Нова Зеландия и Франция).

Розето – голямата заблуда

Много хора отхвърлят идеята да опитат хубаво вино Розе, заради заблудата, която масово се е наложила относно неговия произход. Противно на наложената версия, розето не се прави от смесване на бели и червени сортове грозде. То се добива от червен сорт, като се следва технологията за производство на белите вина.

За да се получи нежният розов цвят на виното контактът между течността и ципата на гроздовите зърна е краткотраен – едва няколко часа. В периода на ферментация ципата е премахната. Розето също се смята за десертен вид, поради естествената си сладост. В някои региони розовата течност е с леко горчив привкус, обогатена с пелин. В този случай се доближава по вкусови качества до вермута.

Поръчайте бързо, лесно и с увереност в качеството

Ние сме специализиран магазин за вино в София, който снабдява с качествени напитки не само столицата, но и цялата страна. Винарската ни селекция е способна да впечатли дори най-изтъкнатите сомелиери, защото в каталога ни се намират дори рядко предлагани в страната ни видове.

Можем да задоволим всеки потребителски вкус. Ако сте традиционалист и предпочитате вината българско производство, ще ви зарадваме с информацията, че работим директно с едни от най-големите ни и стари винарни. В случай че държите да консумирате единствено продукцията на конкретен производител на газирано вино, ние сме посредникът, който ви е нужен.

На любопитните, склонни да опитат нови екзотични вариетети на любимата си напитка, имаме възможност да предложим бутилка първокласно вино от Франция, Италия, Испания, Аржентина, Нова Зеландия, Северна Америка, Германия и Австрия. Подчертаваме, че алкохолът, който предлагаме е с гарантиран оригинален произход и отлично качество.

Магазинът ни ви дава възможност да пазарувате любимите си вина по най-лесния и удобен начин – онлайн. Независимо в кой регион на страната ни се намирате, ние ще изпратим напитките на посочения от вас адрес, и то в изключително кратки срокове. С наша помощ ще можете да организирате лесно романтични вечери и мащабни партита.

И понеже не сме просто поредният магазин за продажба на вино онлайн, а борса за марков алкохол, цените ни са едни от най-ниските в страната. Цената има значение, когато се поръчват скъпи маркови напитки. Ето защо сайтът ни е правилният избор, особено за хората с по-скъп вкус. Средствата, които ще спестите, доверявайки се на нас, можете да вложите в други неща, свързани с подготовката на вашия специален празник.

Partydrinks.bg извършва продажба на цени на едро, без ограничения в количеството на поръчаните продукти. По този повод сме предпочитан партньор не само от барове и ресторанти, но и от редовия купувач, който не иска да прави компромис с качеството за сметка на цената.

Виж още

АБОНИРАЙТЕ СЕ!

ПОЛУЧАВАЙТЕ НАШИТЕ АКТУАЛНИ СУПЕР ПРЕДЛОЖЕНИЯ ПРЕДИ ВСИЧКИ ОСТАНАЛИ!