ДОБРЕ ДОШЛИ В КАТЕГОРИЯ: Вино

ОНЛАЙН МАГАЗИН PARTYDRINKS.BG ПРЕДЛАГА ШИРОКА ГАМА БЪЛГАРСКО, ИТАЛИАНСКО, ФРЕНСКО, ЧИЛИЙСКО И АРЖЕНТИНСКО ВИНО НА ЕКСКЛУЗИВНИ ЦЕНИ.Широка гама българско, италианско, френско, чилийско и аржентинско вино от онлайн магазин PartyDrinks.bg

Има много причини Partydrinks.bg да бъде предпочитан магазин, извършващ продажба на вино онлайн с доставка до адрес в град София и цяла България. На първо място – погледнете невероятната ни колекция! Тя включва над 250 вида първокласни видове бели и червени вина, както и различни вариации на виното – пенливи, десертни, трапезни и розе сортове. Напитката на боговете е представена в цялото пиршество от разновидности в каталога ни, а цените ни са не по-малко апетитни.

Бяло, червено или розе?

Винаги е удачно да се насладите на чаша хубаво бяло или червено вино, без значение дали преди, по време и след вечерята. Всъщност сортовете при вината имат стриктно определен маниер на сервиране и консумиране, като е важно да се следва етикетът. Целта ни не е да ви поучаваме и критикуваме, а да ви помогнем да се насладите максимално на любимата напитка.

Тъй като в повечето магазини за вино в София и в цялата страна изобщо не се интересуват дали ще изпитате максимална наслада от предоставеното от тях питие, ние ще се нагърбим с тежката задача да ви образоваме по отношение на вината. Днес се предлагат толкова много разновидности на виното, които е добре да познавате поне бегло, независимо кой вид предпочитате – бяло, червено или розе.

Бялото, всъщност е жълтеникаво

Когато избирате вид бяло сухо вино на определена цена, е желателно да знаете неговото предназначение, тоест как и кога се сервира/консумира, в какви чаши, с каква температура, с кои видове храни си подхожда. Класификациите, определящи белите вина са базирани на сортове, региони на производство, вкусови качества и форма на течността (газирана или спокойна).

Различните сортове бели вина се получават от специално селектиран сорт грозде. Той може да бъде и характерен за определен географски регион. Например, любимото на болшинството дами Шардоне е вид сортово и много хубаво вино, предлагано на различни цени – от символични (при нискокачествените алкохоли) до твърде високи, за да може се консумира ежедневно. Регионално е например Шампанското, чието име идва от френската област Шампан.

Характерен за виното с жълтеникав отенък е производственият процес самоток, използван за неговото добиване. Тоест, сокът изтича от съда под естествената тежест на плодовете. Цветът на конкретния сорт бяло сухо вино се получава в следствие на контакт между извлечената течност и ципата на гроздовите зърна. Кожицата на гроздето съдържа оцветяващи агенти, наречени танини, които участват активно в процеса по отлежаване на виното.

Освен сухи, има и различни видове бели сладки вина, добити от гроздови сортове с високо съдържание на захари, а в някои случи са с добавена в производствения процес захар. Към тях принадлежат пенливите и вермутите, за които е характерен горчивият вкус. Приети са за десертни, и по тази причина е удачно да се сервират леко охладени.

Червеното вино – топлина през хладните месеци от годината

Не се изненадвайте, когато ценител поръча червено вино Мавруд на цена, варираща между 300 и 500 лв. Почитателите на кърваво-червената течност не жалят средства в стремежа си да погалят небцето си с уникален букет от плодово-дървесни нотки. Повечето сортове червено вино отлежават в дъбови бъчви, откъдето идва и леко дървесният им аромат.

Разликата между белите и червените вина от различните видове, е в автентичността на суровината, от която се произвеждат. Докато бялото може да се направи и от червено грозде с навременно премахване на ципата (за да се избегне оцветяване на течността), то червеното се прави единствено от червени сортове грозде – Мерло, Каберне Совиньон, Мавруд и т.н.

Първокласните червени вина са представени в многообразие от видове – Шира (произвеждано основно в Калифорния - САЩ, Австралия и Франция в региона на долината на Рона); Мерло (произвежда се в цяла Европа, включително у нас), Каберне Совиньон (Франция, Калифорния и Чили); Пино Ноар (Австрия, Нова Зеландия и Франция).

Розето – голямата заблуда

Много хора отхвърлят идеята да опитат хубаво вино Розе, заради заблудата, която масово се е наложила относно неговия произход. Противно на наложената версия, розето не се прави от смесване на бели и червени сортове грозде. То се добива от червен сорт, като се следва технологията за производство на белите вина.

За да се получи нежният розов цвят на виното контактът между течността и ципата на гроздовите зърна е краткотраен – едва няколко часа. В периода на ферментация ципата е премахната. Розето също се смята за десертен вид, поради естествената си сладост. В някои региони розовата течност е с леко горчив привкус, обогатена с пелин. В този случай се доближава по вкусови качества до вермута.

Поръчайте бързо, лесно и с увереност в качеството

Ние сме специализиран магазин за вино в София, който снабдява с качествени напитки не само столицата, но и цялата страна. Винарската ни селекция е способна да впечатли дори най-изтъкнатите сомелиери, защото в каталога ни се намират дори рядко предлагани в страната ни видове.

Можем да задоволим всеки потребителски вкус. Ако сте традиционалист и предпочитате вината българско производство, ще ви зарадваме с информацията, че работим директно с едни от най-големите ни и стари винарни. В случай че държите да консумирате единствено продукцията на конкретен производител на газирано вино, ние сме посредникът, който ви е нужен.

На любопитните, склонни да опитат нови екзотични вариетети на любимата си напитка, имаме възможност да предложим бутилка първокласно вино от Франция, Италия, Испания, Аржентина, Нова Зеландия, Северна Америка, Германия и Австрия. Подчертаваме, че алкохолът, който предлагаме е с гарантиран оригинален произход и отлично качество.

Магазинът ни ви дава възможност да пазарувате любимите си вина по най-лесния и удобен начин – онлайн. Независимо в кой регион на страната ни се намирате, ние ще изпратим напитките на посочения от вас адрес, и то в изключително кратки срокове. С наша помощ ще можете да организирате лесно романтични вечери и мащабни партита.

И понеже не сме просто поредният магазин за продажба на вино онлайн, а борса за марков алкохол, цените ни са едни от най-ниските в страната. Цената има значение, когато се поръчват скъпи маркови напитки. Ето защо сайтът ни е правилният избор, особено за хората с по-скъп вкус. Средствата, които ще спестите, доверявайки се на нас, можете да вложите в други неща, свързани с подготовката на вашия специален празник.

Partydrinks.bg извършва продажба на цени на едро, без ограничения в количеството на поръчаните продукти. По този повод сме предпочитан партньор не само от барове и ресторанти, но и от редовия купувач, който не иска да прави компромис с качеството за сметка на цената.

Виж още

АБОНИРАЙТЕ СЕ!

ПОЛУЧАВАЙТЕ НАШИТЕ АКТУАЛНИ СУПЕР ПРЕДЛОЖЕНИЯ ПРЕДИ ВСИЧКИ ОСТАНАЛИ!