Добре дошли в марка: Aberfeldy

Aberfeldy

Показва 1 до 7 от 7 (1 страници)

Aberfeldy

Дори скочът да не е вашето питие, определено си заслужава да опитате Aberfeldy Malt Whisky – 12 или 16 годишно, избрано от нашата колекция. Това питие е способно да промени изцяло възгледите ви за уискито, защото е наистина различно с нежния си малцово-меден вкус. Partydrinks го доставя в стилна цилиндрична кутия, за да послужи като уникален подарък за специален човек.

Стилна комбинация от малцово плодови нотки

Максимално точното определение за уискито Aberfeldy е Single малц. „Single Malt” означава просто, че уискито е произведено от 100% малцов ечемик и е продукт на само една дестилерия. Характерно за уискитата от въпросния вид е, че не действат агресивно върху небцето, както други подобни дестилати.

Аберфелди печели популярност сред любителите на хубавия скоч от региона на Highland със своите ароматни нотки на плодове, чист полиран малц, мед и подправки. 16-годишният скоч на марката излиза на пазара неотдавна – през 2015г, като част от серията The Last Great Malts. Узрял в бурета, предназначени за отлежаване на бърбън и шери, скочът предлага уникален баланс от сладост и пикантност.

12- годишното Aberfeldy Whisky се произвежда в дестилерията, носеща същото име. Дестилерията исторически и географски се намира в сърцето на Шотландия, там, където си дават среща най-високата планина (Пъртшиър), най-дълбокото езеро и най-дългата равнина в страната.

Цветът на скочът на тази марка е дълбок кехлибарен. Ако вдъхнете аромата му преди да отпиете, ще доловите богатите наситени нюанси на шотландски мед, червена ябълка и един нетипичен за Шотландия плод - ананаса. Подправките са едва доловими, поради което присъствието им допринася за изяществото на вкусовата бленда – канела и микс от бял и черен пипер.

Характерна за вкуса е добре доловимата сладост на меда, комбинирана със сладкия привкус на канела, карамел, ябълка и портокалова кора. Завършващите нотки са сухи със средно дълъг финал, подсещащи за наличието на ечемик, цитруси и тофи. Всяка глътка от божествената напитка се разлива с меката си топлина в устата на ценителя.

Класическото 12 годишно Aberfeldy сингъл-малцово шотландско уиски, дестилирано в региона на Highlands се предлага в стилна и елегантна опаковка. Етикетът за съжаление вече не съдържа изображение на дългогодишния си символ - червената катерица. Добре познатата цилиндрична бутилка вече се предлага с доста красив етикет с черен и розово-златист цвят, съответстващ на богатия, сочен вкус на нейното съдържание.

За да подсилите сладко-пикантните нотки на уискито, препоръчваме да консумирате с подходящ микс от печени ядки. По този начин ще можете да се насладите максимално на едно класическо скоч уиски, предоставено от нас по най-удобния начин и на много изгодна цена.

АБОНИРАЙТЕ СЕ!

ПОЛУЧАВАЙТЕ НАШИТЕ АКТУАЛНИ СУПЕР ПРЕДЛОЖЕНИЯ ПРЕДИ ВСИЧКИ ОСТАНАЛИ!