Добре дошли в марка: Balblair

Balblair

Показва 1 до 1 от 1 (1 страници)

Balblair

За Vintage уискитата Balblair е трудно да се каже, че са на ниска цена. Това е цената, която е най-изгодна обаче, защото при нас в Partydrinks  ще откриете единствено оригинален марков алкохол на цени на едро. Насладете се на 12, 18 и 27-годишното малцово шотландско уиски с приятели, или поне с хора, които ще оценят първокласната напитка.

Богата вкус – богата история

Шотландското уиски Balblair се произвежда в дестилерия, намираща се в Едъртън област Рос-Шиър в Шотландия. Основана в края на 1790г. и възстановена през 1895г от дизайнера Чарлз С. Дойг, така че да бъде по-близо до жп-гара Едъртън по железопътната линия Инвърнес и Рос-шиър.

Междувременно, първоначално използваният за производството водоизточник е бил толкова добър, че след възстановяване на дестилерията собственикът пренебрегнал намиращия се в близост извор за сметка на първоначално използвания Ault Dearg. До ден днешен, дестиларната Balblair продължава да използва оригиналния водоизточник.

Основателят на прочутата днес марка уиски, Джон Рос успява да развие един доста успешен бизнес. През 1824г. към бизнеса му се присъединява и синът му Андрю. Балблеър остава семейна дестиларна до 1894г, когато е придобита от Александър Коуън. В 1948г става собственост на Робърт Къминг, който разширява производствената база и увеличава капацитета на производство.

Къминг ръководи компанията до своето пенсиониране през 1970г., когато я продава на Хиръм Уокър. През 1996 г. фирмата е закупена от Inver House Distillers Limited. Balblair има един от най-старите архиви в историята на дестилацията, с първото вписване в дневника от 25 януари 1800г. от самия Джон Рос.

Balblair Single Malt Whisky се бутилира като Vintage реколти. Партидите, предлагани днес са от 2005г, 1999г., 1990 и 1983 - с дизайн на бутилката, вдъхновен от близкия пикски камък Clache Biorach, за който се смята, че е 4000-годишен. Винтиджът от 1989 г. печели златен медал и бива оценен като "най-добър в класа си" на Международния конкурс за вино и спиртни напитки през 2007г.

Днес дестилерията е собственост на Inver House Distillers Limited, чиито други дестилерии включват дестилерията Speyburn-Glenlivet, дестилерия Knockdhu, дестилерия Old Pulteney и Balmenach.

АБОНИРАЙТЕ СЕ!

ПОЛУЧАВАЙТЕ НАШИТЕ АКТУАЛНИ СУПЕР ПРЕДЛОЖЕНИЯ ПРЕДИ ВСИЧКИ ОСТАНАЛИ!