Добре дошли в марка: Bowmore
Търсите 12 или 15-годишно отлежало малцово уиски Bowmore на по-изгодна цена? Точно това ще откриете на тази страница на електронния ни каталог. Благодарение на ефективното ни онлайн присъствие, ние от Partydrinks сме предпочитан доставчик на оригинален марков алкохол, действащ на територията на цялата страна. В колекцията ни ще откриете уискита Боумор от видовете: Small Batch Single Malt 700ml, 12 years old single malt и 15 years Old.
Bowmore е първата лицензирана дестилерия на шотландския остров Islay и дом на най-старото пространство за узряване на скоч в света. Марката е кръстена на града, в който компанията развива своята дейност. Боумор е първият планирано основан град на остров Айла, чието разположение на брега на океана играе основна роля за уникалния характер на произвежданият там сингъл малц.
Дестилерията Bowmore е основана от Дейвид Симсън – майстор в дестилацията на уиски и в малцоването на ечемичените зърна. Интересен е фактът, че почти четвърт хилядолетие се прилага почти същата технология на производство, използвана в самото начало.
Рецептата на прословутия Vault №1 е супер проста, но същевременно уникална, защото именно перфектната комбинацията от торф, ечемичен малц, морски бриз, вода, дърво и традиции изграждат неповторимото малцово уиски, което може да се намери само на това свещено място.
Водата, използвана за производството на уискитата Bowmore идва от реката Лагган (Laggan), която извира от хълмовете на източния бряг на острова. По пътя си тя лъкатуши по посока на океана, поемайки ароматите на средата: минерали от пясъчниците и варовиковите скали при извора, пирен от хълмовете и торф от блатата, които пресича.
Сингъл малцът на Боумор е специален с това, че дестилерията е сред единиците, които все още прилагат занаятчийския метод на малцоване на ечемика. Процесът е труден и бавен. Включва накисване на зърното в богатата на минерали и торф изворна вода от региона, контролиране на температурата и скоростта на покълване, и прекратяване на процеса, когато зърното достигне оптималното захарно съдържание чрез опушване.
Видът на бъчвите е от решаващо значение за отличителните ароматни и вкусови характеристики на всяко уиски. Известно е, че в тях то развива над 60% от своя характер. За своите уискита Bowmore използват екс бърбън бъчви, испански шери или бордо. Бъчвите от бърбън са главните виновници за характерния аромат на ванилия в уискито, докато тези от шери придават по-плътно тяло, дълбок кехлибарен цвят и аромат на карамел и сушени плодове.
АБОНИРАЙТЕ СЕ!
ПОЛУЧАВАЙТЕ НАШИТЕ АКТУАЛНИ СУПЕР ПРЕДЛОЖЕНИЯ ПРЕДИ ВСИЧКИ ОСТАНАЛИ!