ДОБРЕ ДОШЛИ В КАТЕГОРИЯ: Текила и мескал

ПРЕДЛАГАМЕ ОТБРАНА СЕЛЕКЦИЯ ОТ ТЕКИЛА И РОМ НА МАКСИМАЛНО НИСКА ЦЕНА. ДОСТАВКА ДО АДРЕС ЗА СОФИЯ И ЦЯЛА БЪЛГАРИЯ НЕЗАВИСИМО ОТ КОЛИЧЕСТВОТО.

Текила и мескал

Показва 1 до 15 от 81 (6 страници)


Текила от онлайн магазин PartyDrinks.BG с доставка до адрес в София и цяла България на най-добра цена

Причините да поръчате оригинална текила от нашия онлайн магазин за алкохол са много. Основната – високо качество на всички продукти, комбинирано с невероятно изгодни цени. Нито един купон не е истински купон, ако липсва шот турнир по надпиване с Текила. Ние ще ви помогнем да вдигнете градуса и да се веселите както никога досега, без да се тревожите за нищо.

Какво вероятно не знаете за нея?

Колкото и да е тъжно, Текилата обикновено се свързва с tequila cruda – ужасният ритуал с прецизна последователност на приемане на съставките - шот, сол и лайм. Не че шотовете не са главно неин атрибут, но какъвто и вид текила да пиете, дори Blanco, знайте, че са били нужни минимум осем години, за да стигне течността до чашата ви. Това питие заслужава уважение.

Произвеждана предимно в мексиканския щат Халиско, текилата е опортюнистичен продукт от жизнения цикъл на агавето от сорта Blue Weber – сочно пустинно растение, което в никакъв случай не е кактус. За да израсне до степен, да бъде подходяща суровина, на агавето са му нужни цели осем години. За разлика от лозята, Агаве са еднократно растящи растения.

Месестата сърцевина на кактусоподобните се изрязва и обработва по специална технология до получаването на текила или Мескал. По-голямата част от работата от началото до края на процеса се извършва на ръка. Тъй като текилата може да се ферментира с производствени или диви дрожди (от повърхността на агаве или околната среда), вкусовите профили на напитката са представени в различни изтънчени вариации.

Когато се използват високопланински растения, те са с по-ярки и по-зелени листа. Отглежданите в низините имат по-плодов и леко землист вкус. И в двата случая сортът ще повлияе на вкусовия профил на напитката, но за жалост тази информация никога не е посочена на етикета. Нужно е проучване, за да се познава добре емблематичната за Южна Америка алкохолна напитка.

Много интересен е процесът на производство на оригиналната мексиканска текила. След като се отрежат пините от агавето Blue Weber, те буквално се варят на пара, за да се подготви нишестето, съдържащо се в тях за ферментация. Текилите се доближават до водката и джина по кристално бистрия си цвят, макар в някои случаи цветът да е светъл и златист или наситено кехлибарен. Дестилира се поне два пъти.

След като се дестилира до желания градус, течността в някои случаи се бутилира ( видовете  blanco/joven), а в други се оставя да отлежи в дървени бъчви за известен период от време. В това отношение няма строги правила. Характерно за по-младите текили е, че имат по-зелен, по-земен и топъл вкус, докато отлежалите стават по-плътни, по-богати и комплексни с времето.

Ако търсите качество, заложете на текила с по-висока от масово предлаганата цена. Обезателно избягвайте вида „Mixo”, който съдържа едва 51% сок от Агаве, а останалата част е неутрален спирт от захарна тръстика. В нея има изобилие от смеси, на които се дължи силното главоболие и тежък махмурлук след по-солидна консумация.

Популярни марки текили са: 1800 Tequila, Patron, Gran Centenario, El Tesoro, Partida, Chinaco, а коктейлите, приготвяни от тази спиртна напитка са познати навсякъде по света - Paloma, Margarita, Tequila Sunrise, El Diablo и Bloody Maria. В каталога ни ще срещнете марките Camino във варианти Blanco и Gold, както и Corralejo, Don Julio, Jose Cuervo, Pepe Lopez и много други.

Виж още

АБОНИРАЙТЕ СЕ!

ПОЛУЧАВАЙТЕ НАШИТЕ АКТУАЛНИ СУПЕР ПРЕДЛОЖЕНИЯ ПРЕДИ ВСИЧКИ ОСТАНАЛИ!