ДОБРЕ ДОШЛИ В КАТЕГОРИЯ: Уиски

МАГАЗИНЪТ НИ ПРЕДЛАГА СПЕЦИАЛНА СЕЛЕКЦИЯ МАРКОВО УИСКИ С ДОСТАВКА ДО АДРЕС В СОФИЯ И ЦЯЛА БЪЛГАРИЯ. УИСКИТА С ГАРАНТИРАНО КАЧЕСТВО И НАЙ-ДОБРА ЦЕНА.Уиски магазин с доставка до адрес София и цяла България. Уискита с гарантирано качество и най-добра цена.

В тази секция на алкохолна борса Partydrinks.bg ще откриете най-доброто уиски в България на цени значително по-ниски от предлаганите в болшинството специализирани магазини. Селекцията ни е способна да задоволи всеки вкус и предпочитание. Изборът Ви се простира между почти 500 разновидности на кехлибарената напитка с произход от целия свят, включително Тайван и Япония.

Как да изберете?

Няма значение дали имате повод да почерпите или търсите хубаво уиски за подарък. Важно е изберете подходящия вид, защото вариациите на класическото питие са доста на брой. За целта е важно да знаете какви са предпочитанията на вашите гости, както и на човека, получател на подаръка. Минимумът е да знаете поне какъв е техният вкус. Дали предпочитат по-дръзкия или по-мекия отенък на уискито.

На родния пазар, включително в нашия онлайн магазин, се предлагат прекалено много видове хубаво уиски на цени, надхвърлящи 500 лв. за бутилка. Преди да похарчите една минимална месечна заплата за алкохолна напитка, е добре да сте сигурни, че парите ви няма да бъдат хвърлени на вятъра, а питието – не добре оценено.

Скоч или бърбън?

Ще се изненадате колко много хора, включително ценители на питието не са напълно наясно каква е разликата между скоча и първокласната бутилка уиски Бърбън. Такава има, и тя е от съществено значение за вкуса, за цвета, и ако щете за цената. Елементарното обяснение на казуса е: Скочът се прави в Шотландия, а бърбънът в Америка (основно в Кентъки). Суровината за производство на скоча е ечемик, а на бърбъна – царевица.

За да може да се направи разлика между най-добрите и скъпи марки уискита, е важно преди всичко да се знае какво представлява напитката всъщност. В общия случай, това е алкохол, дестилиран от ферментирала зърнена каша. Изключение правят царевичните  бленди, които не е нужно да отлежават, за да достигнат желаните вкусови качества.

Всички видове уискита трябва да бъдат дестилирани при минимум 40% и максимум 94,8% алкохол на обем (ABV). Разликата между различните уискита зависи предимно от вида на зърното, използвано за пюрето, което ще се дестилира, за да се приготви скочът. За да се получи най-хубавото скоч уиски, спиртът трябва да се извлече от качествен малцов ечемик. В болшинството случаи се влагат единствено ечемик, вода и дрожди/мая.

При производството на малцово уиски е позволено да се включат и други зърнени култури, както и карамел за оцветяване и обогатяване вкуса на напитката. Абсолютно забранено е обаче да се добавят каквито и да е компоненти, ускоряващи процесите на ферментация. Дестилатът също така трябва да отлежава в дъбови бъчви не по-малко от 3 години и да има ABV по-малък от 94,8%.

Въпреки това, не можете да наричате уискито скоч, освен ако не е 100% шотландско производство. Няма значение дали става въпрос за 18 годишно отлежало малцово уиски с превъзходни качества, произведено стриктно по утвърдената технология. То със сигурност е отлична напитка с оправдано висока цена, но скочът е само това, което излиза от шотландските дестилерии.

В каталога ни са представени добре познати в цял свят Бърбън марки уискита, ето защо е задължително да се запознаем и с особеностите и на тази разновидност. Бърбънът се прави от зърнена смес, чието съдържание е минимум 51% царевица. Процесът по ферментация на зърнения микс обикновено започва с добавяне на известно количество каша от по-стара ферментационна партида, т.нар. кисела каша.

Подобно на изискванията за обозначаване на видовете ирландско и шотландско уиски, бърбънът може да се обозначава като такъв, единствено ако е произведен в САЩ. Макар правилата за производството му да са малко по-свободни, той все пак трябва да отговаря на няколко основни изисквания.

Спиртът следва да се дестилира до не повече от 80% алкохол и да не надхвърля 62,5%, когато се налива в нови опушени дъбови бъчви, за да отлежи. При бърбъна няма минимален период на отлежаване, но за да бъде обозначен като „Straight Bourbon”, е желателно да отлежи поне две години и да не му се добавят оцветители, аромати или други видове спиртни дестилати.

Бърбъновите бленди обаче могат да съдържат оцветители, аромати и други спиртни примеси, стига 51% от сместа да е чист бърбън. Възрастта на бърбъна се определя по възрастта на най-младият дестилат в блендата, което оправдава напълно високата цена на 12 годишно уиски от този вид. Част от съдържанието на бутилката е с дори по-дълъг период на отлежаване.

Защо да изберете нас за свой доставчик?

Причините да се доверите на нашия специализиран магазин за уиски онлайн са много, и тук говорим за съвкупност от фактори. Основен аргумент е високото качество на невероятно изгодна цена. Търсейки марково уиски за подарък, със сигурност ще държите на оригиналния произход на напитката. Никой не иска да се изложи, подарявайки на важен човек евтина имитация.

Тук е моментът да поговорим и за цените, защото уискито с добро качество на утвърдена марка е всичко друго, но не и евтино. Ние не сме просто поредният сайт, продаващ марков алкохол онлайн, а борса, предлагаща уиски на цени на едро и на промоция. Ние сме вносител на много от големите марки уиски в България, така че цените ни са логично по-ниски от тези на търговците на дребно.

Ние не сме поредният посредник, а директен доставчик, извършващ търговия от склад до адрес на купувача. С тази своя търговска практика, ви спестяваме нуждата да посещавате на място магазините, предлагащи алкохолни напитки с оригинален произход и доказано качество. С нас е изключително лесно да зарадвате приятел, изпращайки му по куриер маркова бутилка от любимото му питие.

Организирането на партита и официални събития също се случва по максимално удобен за вас начин. Нужно е само да разгледате каталога ни и да изберете подходящата марка и разфасовка. Уискитата в каталога ни е възможно да бъдат селектирани спрямо вид и произход, например: ирландски, шотландски, бърбъни, малцови, смесени и т.н.

Уискито, което ще поръчате би могло да се открие и на база визия и обем на бутилката, както и по период на отлежалост. Горди сме с факта, че можем да си позволим да предложим промоция на уиски с възраст 12, 18 и 22 години плюс бърза доставка на територията на цялата ни страна. Уискито е питието на истинските ценители на първокласните напитки. Нашата селекция ще впечатли дори скептиците и хората с максимално високи изисквания по отношение на качеството, марката и цената.

Виж още

АБОНИРАЙТЕ СЕ!

ПОЛУЧАВАЙТЕ НАШИТЕ АКТУАЛНИ СУПЕР ПРЕДЛОЖЕНИЯ ПРЕДИ ВСИЧКИ ОСТАНАЛИ!