Добре дошли в марка: Jim Beam

Jim Beam

Бърбън № 1 в света Jim Beam на максимално достъпна цена ви очаква в този раздел на онлайн магазин за алкохол на едро Partydrinks.bg. Не само това, а цялото възможно разнообразие от бърбъни на именития бранд, включително класическият White Lable, 12-годишният Signature Craft, 7-годишната лимитирана серия, както и феерия от екстравагантни вкусове – ябълка, мед, ръж.

Традиции в производството, които не се променят

В последните десетилетия бърбънът е претърпял редица промени. Днес в САЩ новите дестилерии наброяват над 60, превръщайки производството на уиски в огромна индустрия. Преди всички тях обаче беше Jim Beam - първата марка бърбън в света и най-престижната. Успехът ѝ се дължи на дългогодишен усилен труд и преди всичко на придържането към традициите.

Историята на бранда датира още от ранните дни на Америка, когато е бил възприеман като новатор в дестилирането на алкохол. В наши дни марката е по-известна с това, че отказва да се приспособи към модерните технологии, макар да са финансово по-рентабилни. Когато си изградил не просто империя, а име, е важно да съумееш да предлагаш винаги едно и също качество.

Дестилерията, в която се произвежда прочутото Jim Beam уиски използва едни и същи съставки в продължение на векове. И днес се използва същата пропорция от царевица, ръж и ечемик в смесите, както преди 220 години. Наред с консистенцията на кашата, дестилерията е използва и същата дрождна колония в продължение на 75 години.

Бърбънът на марката не винаги се е продавал под това име. Джейкъб Бийм, основател на дестилерията, стартира семейната си компания под името Old Tub Bourbon през 1795 г. и го използва до влизането в сила на сухия режим. След края на забраната в началото на 30-те, синът му Джеймс променя името на Jim Beam Kentucky Straight Bourbon Whisky, продължавайки да използва същата рецепта.

Един наистина глобален продукт

Джим Бийм с достъпната си за средния потребител цена се предлага в 200 страни и територии по света. Америка, Германия и Австралия са най-големите потребители, като за тези пазари се пускат в продажба и лимитирани серии в малки разфасовки от 200 и 350 мл. В момента няма страна ( с изключение на държавите, в които продажбата и консумацията на алкохол е забранена), в която бърбънът-пионер да не се предлага.

Букър Ное, внукът на Джим пуска на пазара Booker’s през 1987г. Той не е разреден с вода и се взема директно от бъчвата. Търсенето е толкова голямо, че и други дестилатори последват неговия пример със собствени малки партиди. Терминът, описващ процеса по издаване на Booker’s се нарича „uncut with water”. Uncut означава, че бърбънът не се разрежда с вода до по-нисък градус преди бутилиране.

Бърбън уиски Джим Бийм се произвежда от едно и също семейство вече седем поколения наред, и днес дестилерията е все още изцяло семеен бизнес, макар да е собственост на японска компания. Suntory Holdings, отговорна за първото японско уиски, купува семейната фирма през 2014 г. Продажбата включва още няколко шотландски компании и марката Maker за 13,62 млрд. долара. Днес фирмата производител се нарича Beam Suntory.

Времето има значение за бърбъна на тази марка. Той отлежава два пъти по-дълго, вместо законоустановените две години. Скоростта на дестилиране обаче също е фактор за качеството на крайния продукт. Дестилериите на марката произвеждат над две трети от бърбъна, произвеждан в Кентъки.

Името Jim Beam не е това на основателя Джейкъб, а името на на Джеймс Б. Бийм, който възражда компанията след края на сухия режим в САЩ. Той следва същите производствени процеси, а именно – уискитата се дестилират два пъти и отлежават минимум 4 години в нови бъчви от американски дъб.

Ако заложите на 7 годишния Джим Бийм, предоставен от нас на разумна цена, ще доловите моментално неговото превъзходство. С добавяне на допълнителни три години на отлежаване към стандартните четири вкусът става по-балансиран и пикантно топъл. Той запазва интензитета и лекотата, които почитателите му по света толкова обичат, но придобива по-малко изгарящ финал.

Как да пиете оригиналния цар на бърбъна? Вариантите са много – чист, с лед, с вода, с клуб сода или с джиндифилов ейл. Включва се успешно и в множество коктейли, сред които: Zapatero, Basil Hayden’s 8th Night Toddy, Basil Hayden’s Bloody Mary, Shamrock Sour, Basil Hayden’s Apple Bubbly,  Last Stand, Ginger Rabbit, Malice in Hollywood No. 1, Juicy Basil, Double Eagle и др.

Partydrinks.bg гарантира оригиналния произход на своите продукти. Бърза доставка в цялата страна.

АБОНИРАЙТЕ СЕ!

ПОЛУЧАВАЙТЕ НАШИТЕ АКТУАЛНИ СУПЕР ПРЕДЛОЖЕНИЯ ПРЕДИ ВСИЧКИ ОСТАНАЛИ!