ДОБРЕ ДОШЛИ В КАТЕГОРИЯ: Водка

Предлагаме богат избор от първокласна водка с гаранция за качество на изкушаващи цени. Доставка до адрес за София и цялата страна.

Водка

Показва 1 до 15 от 400 (27 страници)


Водка от онлайн магазин PartyDrinks.BG с доставка до всеки адрес за София и цяла България - гарантирано качество и оптимални цени

Търсите най-добрата водка, предлагана на родния пазар? Точно това ще откриете в специализирания ни магазин за алкохол, както и някои разновидности, които са слабо представени в България. Partyrdinks.bg е мястото, където ще откриете класни питиета на цени на едро с оригинален произход и доказано качество.

Чист вкус и прозрачен цвят

Независимо дали сте любител на спиртните напитки, със сигурност знаете какво е водка, и поне бегло познавате специфичния ѝ привкус. Максимално просто казано, водката е етилов спирт разреден с вода. Тя е неутрална напитка, а също и един от най-старите концентрати. Логично е да я свързваме с Русия, защото именно тази страна я популяризира, започвайки да я произвежда още в края на 14-ти век.

Водката е култово спиртно питие, предпочитано от много хора, именно заради неутралния си характер. Поради колонната технология на дестилиране, класическите видове водка имат едва доловим или абсолютно никакъв аромат. За водката хората обикновено казват „наподобява спирт”, което е вероятно най-точното и просто определение.

Днес нещата обаче изглеждат малко по-различни. Определени марки водка са допълнително овкусени и ароматизирани, като дори ароматите са важна част от името на конкретния продукт – ябълка, боровинка, ванилия и т.н.  Дестилираните водки на различните марки имат индивидуален характер, в зависимост от суровина, температура на консумация и дали по традиция се консумират с определени храни.

В случай че не сте познавач, е добре преди да закупите водка на много висока цена, да се запознаете с нейните характеристики. Някои разновидности са с класическа чистота, с по-силно или по-слабо изразено усещане за мекота и топлина. Отделни екземпляри се отличават с натрапчив вкус на медицински спирт, а конкретни видове имат репутацията на спирт за разтривки. Алкохолният градус при водките варира от 40° до 56°.

Всеки, който обича да се наслаждава от време на време на чаша хубава водка знае, че това питие се произвежда основно от зърнени култури – ръж, сорго, ориз, пшеница. Не са изключения водките, приготвени от царевица и картофи, без глутен, а някои дори са на плодова основа, тоест, дестилирани от ферментирали ябълки, грозде и други плодове.

Русия отдавна не е лидер в производство, но ценителите знаят, че там се произвежда най-хубавата водка в света. От руския царски елит произхожда традицията водката да се консумира с черен или червен хайвер, намазан върху тънка филийка ръжен хляб. Ръжта, вложена в производството на алкохола, и на хляба, се съчетава чудесно с леко неутралния вкус на хайвера.

Ако трябва да посочим популярните и логично скъпи водки, то марката Smirnoff е вероятно първата, която изниква в съзнанието. Тя е с по-мек и деликатен привкус от руските спиртни дестилати, но по-важно в случая е, че се произвежда в Северна Америка, въпреки руското ѝ потекло.

Все пак руският корен на напитката не може да бъде пренебрегнат. Марката е основана от фамилия Смирнови през 30-те години на 20-ти век. Семейство руски емигранти запознават Америка с една уникална алтернатива на бърбън уискито. Съдейки по видовете коктейли базирани на качествена водка, днес тя е една от масово консумираните алкохолни напитки.

Традиции на поднасяне

Водките, поне скъпите маркови разновидности не бива да се консумират небрежно. Макар да е почти неуместно да се търсят специфични аромати и вкусови нотки у това питие, както е при консумацията на вина, коняк и уиски, ценителят винаги може да отличи един клас продукти от други. Желателно е водката да се сервира и консумира добре охладена. Добавянето на лед е допустимо само ако безцветното питие е съставка на коктейл.

По правило се налива в малки чашки със или без столче, които също се охлаждат предварително в някои региони на света. Налятото количество се изпива наведнъж, до дъно. Добре е веднага след това да се вземе подходящо мезе, което не е задължително да бъде скъп хайвер. Все пак този вид огнена течност не се консумира само от аристократи.

Чистите и ароматизираните водки си подхождат с различни видове мезета. Класическата комбинация е с кисели краставички, мариновани зеленчуци и гъби, сланина и херинга. Прословутата сельодка също е вид северна риба – Селда, която руснаците традиционно консумират добре осолена и опушена.

Разнообразие от видове оригинални маркови напитки

Водката, представена в каталога ни е способна да смае дори хора с богато въображение. Предлагаме 150 разновидности, между които традиционни и съвсем малко познати на родния потребител. Ако искате да направите незабравим подарък на почитател на кристално бистрата напитка, тук ще намерите страхотни продукти, които очароват не само с вкуса си, но и с начина, по който са поднесени.

Beluga Allure с комплект чашки, поднесена в обвита с кожа кутия, е уникален подаръчен комплект. Ако сте решили наистина да развържете кесията, препоръчваме да погледнете лимитираните издания на една наистина много скъпа водка - Imperial Collection Faberge с инкрустирани скъпоценни камъни.

В случай че просто планирате парти и ви е нужен оригинален и с високо качество алкохол, на възможно по-ниска цена, ние сме правилното място, откъдето да го закупите. Доставяме в цялата страна на цени на едро, без значение от поръчаното количество. Доставките се изпълняват в минимални срокове, съобразно изискванията на всеки отделен клиент.

Виж още

АБОНИРАЙТЕ СЕ!

ПОЛУЧАВАЙТЕ НАШИТЕ АКТУАЛНИ СУПЕР ПРЕДЛОЖЕНИЯ ПРЕДИ ВСИЧКИ ОСТАНАЛИ!