ДОБРЕ ДОШЛИ В КАТЕГОРИЯ: Ракия

Ракия на отлична цена с доставка до адрес за София и цяла България от онлайн магазин PARTYDRINKS.BG. За вашият рожден ден, имен ден, сватба и парти.Ракия на най-добра цена с доставка до адрес за София и цяла България от онлайн магазин PartyDrinks.BG. 

Колекцията ни от качествени отлежали ракии заслужава вашето внимание за вашият рожден ден, имен ден, сватба или вашето парти. Традиционна напитка за нашата страна, ракията задължително присъства на всяко българско празненство. Тя е и армаганът, който носим на домакините, когато отиваме на гости. Не всеки харесва традиционният за региона ни вид алкохол, но неговите почитатели определено ще останат очаровани от страхотната ни селекция.

Добре позната и обичана

Класическата плодова ракия е традиционна спиртна напитка за страните от Балканския полуостров. По вкусови качества, тя се доближава до италианската Grappa, сакето и текилата, но разликата е, че за суровина се използват различни видове плодове, плодови миксове или вино. Най-популярни са гроздовите и сливови ракии, но на практика всеки плод е с ферментационен потенциал – следователно е подходяща суровина.

Характерен процес на приготвяне на ракиите е дестилацията на ферментиралата плодова маса, позната у нас с термините варене и печене. Самата технология на приготвяне не е особено сложна, но процесът по ферментиране трябва да се следи много стриктно, за да се отстрани метиловият алкохол. Ракиите, в зависимост от суровината и личните предпочитания могат да се дестилират многократно  до двоен и троен препек.

Всяка последваща дестилация води до повишаване алкохолния градус на ракията. Стандартно тя се оставя до 40 градуса, но препекът ще надхвърли 55° - 65°. Двойният препек може да достигне цели 90°. Този вид ракия не се консумира директно, а се разрежда с вода. С двойните и тройни дестилации се отстраняват всички остатъци на метиловия алкохол, но заедно с него се премахват и ароматните фракции, придаващи очарование на напитката.

Това типично българско питие придобива все по-екзотичен характер, защото за суровина се използват плодови култури, които по начало не са класически ракиени сортове. Ако все още не сте опитали смокинова ракия, обезателно трябва да го направите, стига да не се придържате стриктно към традиционния вид на напитката.

Една от най-популярните в страната ни разновидности, и характерна за цели региони, е свежата кайсиева ракия. В областта на Силистра отглеждането на кайсии за ракиено производство е основен поминък за голяма част от населението. Желателно е да се използват само определени сортове, както и плодовете да се берат в точно определен момент от зреенето, за да се постигне нужният аромат и сладост.

За вкусовите качества на ракията от кайсии, огромно значение има дали плодовата маса ще се заложи за ферментиране със или без костилките. Тук специалистите са разделени на две групи – За и Против. Едните смятат използването на костилките за абсолютно недопустимо, а другите твърдят, че вкусът на костилката (стига да не е твърде натрапчив) допринася за структурата и финеса на напитката.

Начините, по които се сервира и консумира гроздова ракия са безброй. В някои региони ракията се сервира в малки чашки (понякога със столче), докато в други се пие от битови керамични и глинени чаши. В зависимост от сезона, се поднася силно охладена, със стайна температура и дори подгрята до висока температура.

Класическото мезе за ракията по нашите географски ширини са салатите от сезонни зеленчуци и туршиите. Както водката, ракиите могат също да се консумират и с по-мазни животински храни като сланина например, защото мазнините потискат донякъде действието на етиловия спирт. По правило плодовата гроздова ракия е аперитив. Допустимо е от нея да се консумират една – две чашки преди основното хранене.

Какво ви предлагаме ние?

Каталогът ни включва цели 26 вида отлежали български ракии, но веднага правим уговорката, че колекцията ни подлежи на непрекъснато обогатяване. От нас няма да можете да закупите обикновен етилов спирт с добавени чрез изкуствени есенции аромати. Ние предлагаме първокласен евтин алкохол на водещи родни производители.

На много изгодна цена ще ви предложим едни от най-прекрасните видове – Манастирска лозова, Гроздова от Исперих, „Бастуните” – отлежала, бургаска перлова, дюлева, кайсиева, прасковена, диви круши, кайсия с мед, мирабелова, пъпешова и още много други разновидности. Ще доставим избраните напитки до посочен от вас адрес, за да бъде празникът ви едно наистина специално събитие.

Виж още

АБОНИРАЙТЕ СЕ!

ПОЛУЧАВАЙТЕ НАШИТЕ АКТУАЛНИ СУПЕР ПРЕДЛОЖЕНИЯ ПРЕДИ ВСИЧКИ ОСТАНАЛИ!