ДОБРЕ ДОШЛИ В КАТЕГОРИЯ: Коняк/Бренди

ПРЕДЛАГАМЕ БОГАТ АСОРТИМЕНТ ОТ КОНЯК И БРЕНДИ С ДОСТАВКА ДО АДРЕС В ЦЯЛАТА СТРАНА. НАЙ-ДОБРА ЦЕНА И ГАРАНТИРАНО КАЧЕСТВО ОТ PARTYDRINKS.BG

Коняк/Бренди

Показва 1 до 15 от 130 (9 страници)


Коняк и бренди с доставка до адрес от онлайн магазин PartyDrinks.BG - най-добра цена и гарантирано качество

Само отбрани хора могат да се насладят на стопляща глътка хубав коняк. Вярваме, че именно вие сте един от тези хора, иначе едва ли бихте посетили точно тази категория на електронната ни борса за алкохол. Насладете се на огромния избор от качествени напитки на супер изгодна цена. Тук са представени едни от най-добрите екземпляри – надяваме се, че няма да ви бъде твърде трудно да изберете подходящия за вкуса ви вид.

Характеристики:

  • Произход: Регионите Armagnac и Cognac във Франция
  • Цвят: Варира от светло кехлибарен до наситен рубинено-кафяв
  • Алкохолен градус (Alcohol by volume/ ABV): 40% за Cognac, по-висок за Armagnac
  • Отлежалост: Варира от 2.5 до 6 и повече години
  • Суровина: Бели сортове грозде Ugni Blanc – коняк; Ugni Blanc, Colombard, Baco Blanc и Folle Blanche – арманяк
  • Популярни марки: Courvoisier, Remy Martin, Hennessey, Brillet, Gilles Brisson, Clos Martin, Darroze, Sempe, Janneau, Larressingle
  • Коктейли: The Metropolitan, Sidecar, Vieux Carre, Brandy Crusta, Mint Julep , New York Sour

Консумацията на коняк не е силно застъпена в страната ни. Тази напитка е твърде специфична като вкус и традиция на поднасяне, поради което е предпочитана от тесен кръг елитарни консуматори. Конякът и брендито са напитките, които „важните” господа (бизнесмени и политици) отпиват на бавни глътки, докато обсъждат важни въпроси. Обикновено след вечеря и задължително с оригинална хаванска пура.

Какво точно представлява конякът? Конякът и другата негова разновидност – брендито, са вид дестилирано вино, произхождащи от конкретни региони на Франция, съответно Cognac и Armagnac. За производство се използват определени сортове бяло грозде, предимно Уни Блан и Фол Блан. Задължително е количеството на тези сортове да е 90% от общата маса. 10% може да бъде сорт Коломбар или друг вид, отглеждан в региона.

Специфичен е технологичният процес на обработка на гроздето. Това е една от причините качественото бренди да се предлага на доста висока цена. Важно е да се избере точният момент на беритба, след което суровината се смачква на хоризонтални преси, за да се отстранят чепките, семките и ципите на гроздовите зърна, така че да се извлече само чистият гроздов сок.

Гроздовият сок се оставя да ферментира по естествен начин, без да му се добавя захар. Захарното съдържание на сока трябва да бъде между 17 и 20%. След приключване на ферментацията, полученото вино се дестилира в специален вид дестилатори, наречени „Шарантски” дестилатори – двукратно. Алкохолният градус получен след двойната дестилация е не по-малко от 65 градуса, за да имаме първокласен Бренди Коняк.

Предлаганите на пазара видове коняк са с различна степен на отлежалост. Оригиналната френска технология включва задължително отлежаване на дестилата в дъбови бъчви, за да се получи характерният тъмен цвят и специфичния плодово-карамелен вкус на напитката. В някои части на света в процес на отлежаване се добавят и допълнителни аромати – карамел, ядки, мед, ванилия и плодове.

Когато купувате Коняк можете да определите качеството му не само по неговата цена, но и по едно специфично обозначение, съдържащо се задължително на етикета на бутилката, което показва периода на отлежаване на дестилата. Най-често срещаните варианти са: VS, VSOP, V.V.S.O.P, XO, показващи период на отлежаване съответно:

V.S.(Very Special) - коняци, чиито дестилати са държани в бъчви не по-малко от 2.5 г.

V.S.O.P.(Very Superior Old Pale), V.O.(Very Old), Reserve – отлежали не по-малко от 4 г.

V.V.S.O.P.(Very-Very Superior Old Pale), Grande Reserve – не по-малко от 5 г.

X.O.(Extra Old), Extra, Napoleon, Hors d'age, Tres Vieux, Vieille Reserve  – 6 години.

Предлаганите от нас видове Бренди са напитки за истински ценители. Сред тях ще срещнете марките: Ararat  Akhtamar, Bisquit, Metaxa и Metaxa Private Reserve, Calvados, Chatelle Napoleon, Courvoisier, Henessy, Roullet и много други. Не ги търсете в специализираните магазини за алкохол във вашия град. При нас напитките са с оригинален произход и на много по-изгодна цена, а освен това ги доставяме на адрес до всяка точка на страната.

Виж още

АБОНИРАЙТЕ СЕ!

ПОЛУЧАВАЙТЕ НАШИТЕ АКТУАЛНИ СУПЕР ПРЕДЛОЖЕНИЯ ПРЕДИ ВСИЧКИ ОСТАНАЛИ!