ДОБРЕ ДОШЛИ В КАТЕГОРИЯ:
Анасонови Напитки

АНАСОНОВИ АЛКОХОЛНИ НАПИТКИ ОТ PartyDrinks.BG. МАСТИКА, УЗО, АБСЕНТ, ПАСТИС С ПРЕМИУМ КАЧЕСТВО И НА ТОП ЦЕНА. ДОСТАВКА В ЦЯЛАТА СТРАНА.

Анасонови Напитки

Показва 1 до 15 от 143 (10 страници)


Анасонови напитки от онлайн магазин Partydrinks.bg : мастика, узо, абсент, пастис

За почитателите на по-специфичните алкохолни питиета, тук в Partydrinks, сме подготвили невероятна колекция от анасонови напитки. Узото, както и родната мастика са поставени редом до класните чуждестранни представители на анасонлийките – Абсент и Пастис. Тези, които обичат комбинацията мента и мастика, ще останат възхитени от ментовия сироп Bardinet Mint.

Видове и специфични качества

Характерно за всички видове напитки от този раздел, е че са овкусени с анасон. Анасонът е билка и подправка с много доказани лечебни свойства. Добавен към алкохол с висок градус, той му придава специфичен аромат, микс от тръпчивост и сладост. Анасоновото питие се приготвя основно от специални сортове грозде.

Технологията на производство е дестилацията – същата, която се прилага при производството на ракия. Обогатяването на вкуса на алкохола се случва във фаза преваряване. Добавя се анасоново семе, което отделя етерични масла и придава желания привкус. В някои случаи на готовия дестилат се добавя спиртен разтвор на анасоново масло.

Видовете анасонови напитки са:

Мастика

Мастика е класическото българско анасоново питие . За да носи това име, алкохолът трябва да е произведен в страната ни, също както Шампанското трябва да произхожда от областта Шампан във Франция. Тя е с висок алкохолен градус на обем течност. Алкохолното ѝ съдържание обикновено е 47%.

Мастики произвеждат почти всички големи производители на алкохол в нашата страна, защото традиционната анасонлийка е търсена и масово консумирана, особено през лятото. Произвежда се чрез добавяне на анетол към получен чрез дестилация на плодова заготовка етилов алкохол. Анетолът се изолира от етеричните масла на няколко вида анасон и от растението резене. Той е химичният елемент, който придава специфичен аромат и матов цвят на анасоновите питиета.

Ouzo

Особена разлика във вкуса на мастиката с добро качество и най-доброто Узо е трудно да се открие. Тук се следва същият производствен процес, но вкусът, освен със задължителния анасон, може да се обогати още с мед и някои билки като мента и копър. За да се предлага една анасонова напитка под името узо, без значение на каква цена, то трябва да е с произход Гърция. Също като Мастиката.

Всички видове Узо променят цвета си от бистър до матово бял при добавяне на вода. Това свойство се дължи на анасоновите масла и по-конкретно на анетола. Алкохолният му процент на обем е минимум 37,5% ABV, по-често се срещат варианти с 40% ABV. Понякога се оставя да отлежи за кратки периоди с цел омекотяване на вкуса. Най-известните марки Узо са: Metaxa, Ouzo 12, Pilavas, Barbayannis.

Абсент и Пастис

Абсентът е питие, около което витаят различни митове, добило широка популярност в артистичните среди на Париж в началото на 20-ти век. За разлика от мастиката и Узото, неговият цвят не е бистър и матово бял, а изумрудено зелен или бледо жълт. Поетичното наименование на някои жълтеникави разцветки е feuille morte – мъртво листо.

Абсентът е наричан още „зелената фея”, заради способността му да предизвиква халюцинации при по-солидна консумация. Това в никакъв случай не означава, че в състава му има халюциногени, както много хора смятат. Просто алкохолният му процент е изключително висок – 60 до 70%. Силната спиртна напитка се овкусява с анасон, копър и пелин.

Пастисът е създаден като алтернатив на абсента, характеризирайки се със сходен вкус и аромат. Когато през 1915г, правителството на Франция слага забрана над производството на абсент, жителите на областта Прованс отказват да се лишат от любимото си питие, и създават негова вариация, наречена на местен диалект пастис (pastis).

Пастисът е доста по-слаб по отношение на спиртно съдържание – 40 - 45 об. %. Интересното в него са добавените билки. Освен задължителното анасоново масло, хората от Прованс решили да добавят букет от билки, включително Женско биле, както и захар. Допустимата норма била минимум 150 грама захар на литър.

Разнообразие от качествени питиета на супер изгодна цена

Ако ви е трудно да намерите оригинален френски Пастис и то на по-изгодна цена, в нашия каталог ще откриете тази напитка в най-добрите ѝ оригинални варианти. Спиртните питиета, подправени с анасонови етерични масла са не само с отлични вкусови качества, но и с много полезни за здравето свойства, стига да се консумират в разумни граници.

От каталога ни можете да си изберете класни напитки на утвърдени български и европейски производители. Този вид алкохоли варират в диапазон от 35 до 55 градуса, така че ако държите на определен алкохолен градус, много лесно ще го откриете, филтрирайки продуктите по този показател. Разфасовките ни са във вариант от 200 до 2000 мл.

Виж още

АБОНИРАЙТЕ СЕ!

ПОЛУЧАВАЙТЕ НАШИТЕ АКТУАЛНИ СУПЕР ПРЕДЛОЖЕНИЯ ПРЕДИ ВСИЧКИ ОСТАНАЛИ!