Добре дошли в марка: Sarajishvili

Sarajishvili

Препоръчваме ви да опитате прословутия грузински коняк Sarajishvili, създаден по оригинална стара рецепта. С мекия си кехлибарен цвят, богат плодов вкус и букет от плодово-пикантни аромати, той стопля не само тялото, но и душата. В каталога на Partydrinks.bg марката е представена от най-добрите си брендита, на цени, по-изгодни, отколкото сте очаквали. Изборът на разфасовка се простира между 350, 500 и 700мл.

История и дейност

JSC Sarajishvili е един от най-старите производители на алкохол в Грузия. Фирмата е специализирана основно в производството на висококачествени бренди, коняк и водка, изнасяйки продукцията си в градове като Москва, Санкт Петербург, Ереван, Киев, Варшава, Баку, Рига, Владикавказ, Одеса, Феодосия, Петровск и Туркменабат. 

Винопроизводството в Грузия съществува от хиляди години, но първото грузинско винено бренди се свързва с с името на Давид Сараджишвили - фигура, която се появява едва през XIX век. Краят на 19-ти век е една от най-продуктивните епохи в грузинската история. Това е време на новопоявяващи се грузински списания, вестници, печатници, "Общество за четене и писане", първия грузински театър, националната банка и първата грузинска фабрика за винено бренди.

Първата марка вино на Грузия е създадена благодарение на неуморните усилия и огромното желание на Давид Сараджишвили. Той е този, който създава първата класическа технология за производство на бренди и коняк. Сараджишвили не само е въвел европейските технологии за винопроизводство в своята страна, но също така е провел проучване на грузинския климат и почвата за избора на подходящите грузински сортове грозде и създаване на най-добрите микрозони за отглеждане на лозя.

Основана през 1884 г., компанията произвежда първия си продукт през 1887 година. Работата на David Sarajishvili е високо оценена в международен план в периода 1889-1912. В резултат на това грузинските брендита биват наградени със златни медали на изложенията в Париж, Брюксел и Чикаго. През 1913 г. фирмата придобива изключителния статут „доставчик на руския император”.

Вследствие на нелечима болест, Давид Сараджишвили умира през 1911 г. Големият производител и филантроп инвестира голяма част от 3-милионната си собственост в страната си. Финансово подкрепя създаването на “Общество за четене и писане”, театър Кутаиси, хирургични клиники, училища, академични институции и много други.

След смъртта му компанията е ръководена от неговата съпруга, Екатерина Поракишвили. Тя успешно продължава дейността на съпруга си и добавя своя принос към развитието на производството на коняк в Грузия. По време на комунистическия режим, фабриката става държавна собственост и бива преименувана на Фабрика за бренди Тбилиси.

Възвръщайки името си "Сараджишвили", компанията отново става частна собственост през 1994 година. Благодарение на богатия опит и професионализъм, различните резерви алкохол и модерните технологии, "Sarajishvili House " забележително продължава дейността на Давид, на която той е посветил целия си живот.

Продукция на марката е наградена с над 250 награди на международни изложби, включително 6 супер-големи награди, 35 големи награди, 1 двойно злато, 1 голяма златна и 155 златни медала. Благодарение на тези награди "Sarajishvili House " е призната не само на местния, но и на международния пазар. Днес брендито на компанията се изнася в двадесет страни от четири континента.

АБОНИРАЙТЕ СЕ!

ПОЛУЧАВАЙТЕ НАШИТЕ АКТУАЛНИ СУПЕР ПРЕДЛОЖЕНИЯ ПРЕДИ ВСИЧКИ ОСТАНАЛИ!