ДОБРЕ ДОШЛИ В КАТЕГОРИЯ: Джин

Тук ще откриете голямо разнообразие от първокласен английски джин. Алкохол с гарантирано качество на най-ниски цени. Доставка на адрес в цяла България.Джин с гарантирано качество и най-добра цена с доставка до адрес в град София и цяла България

Висококачествен оригинален джин на ексклузивна цена ще открият нашите клиенти в продуктовия ни каталог. Джинът е една от спиртните напитки, която не се нуждае от сериозно представяне. Дали като съставка на екзотичен коктейл, или под формата на класическа комбинация с тоник и много лед, всеки от нас е опитвал това питие с особен, леко горчив вкус. Partydrinks.bg ви предлага цели 28 висококачествени напитки от въпросния вид.

История и любопитни факти

Джинът е масово познат с бистротата си. Той няма специфичен цвят, поради което се доближава максимално до водката. Алкохолното му съдържание на обем е минимум 40 %, а съставките, използвани за производство са предимно ферментирали зърнени каши от ечемик или царевица. На практика това е водка, която впоследствие се овкусява с растителни култури, най-често хвойна.

Една от най-разпространените заблуди относно напитката Джин е нейният произход. Тъй като днес производството му, както и консумацията е сериозно застъпена в Обединеното кралство, болшинството хора смятат, че произхожда от Великобритания. Исторически джинът е с произход Холандия. Всъщност само 13 вида джинове имат географска принадлежност.

Подобно на водката, дестилирането на джина се извършва в колонни дестиларни. Ефективният дестилационен метод е иновация на Робърт Стейн и Инъс Кофи. При него чрез продължително отделяне на алкохола от водата става възможно да се елиминират естествените вкусови конгенери на суровината. За разлика от водката, джинът се редестилира с уникална смес от растителни съставки, придаващи му характерен специфичен вкус.

Вкусът на дижина е не само уникален, но и силно доловим. Каквато и смесица от растения да са добавени, задължително се усеща и хвойна. Ако нямате идея какъв е ароматът на хвойната, просто си спомнете уханието на коледната елха от своето детство. Хвойната притежава силно изразен флорален и още по-ясен дървесен боров аромат.

Причината в класическия джин да се добавя хвойна е, че той е наследник на напитката Джинивър. Дядото на джина е продукт на малцово вино от ечемик, за който се твърдяло, че притежава редица полезни за здравето свойства. Хвойната е включена в състава му, за да прикрие твърде силния и неприятен вкус на ечемиченото вино.

Джинивър се произвежда и днес, но неговият наследник отдавна го е надминал по популярност. Днес се радваме на огромно разнообразие от стилове при джина, като дори в рамките на даден стил, производителите имат свободата да използват най-различни като сорт и пропорция растителни култури, подправки и плодове, за да придадат на напитката специфичен букет от аромати.

Някои разновидности биват обогатени с цитрусови плодове, цветя, билки, черен пипер и дори краставица. Крайният резултат е спиртна напитка, която може да се пие самостоятелно, но с нея също така се постига невероятна вкусова бленда, когато служи за основа на екзотични коктейли.

Едни от най-известните марки джин са представени и в нашия продуктов каталога. Това са: Bombay Sapphire, Tanqueray, Ransom (Old Tom), Plymouth, Berkshire Mountain Distiller’s Greylock Gin (U.S.), Dorothy Parker (U.S.), Gordon’s, Beefeater, Caorunn и много други. Популярни коктейли, базирани на джина, които обезателно трябва да опитате са: Gin Martini, Gin Gimlet, Gin & Tonic, Negroni, Tom Collins, The Last Word.

Джиновете, както и всички останали видове напитки се предлагат в различни разфасовки – 200, 700 и 1000мл. Алкохолният градус е в диапазон: От 35° до 45° и от 45° до 55°. Предлагаме джин на цени на едро, без значение от поръчаното количество. Офертата е валидна за цялата страна.

Вижте също: магазин за алкохол София.

Виж още

АБОНИРАЙТЕ СЕ!

ПОЛУЧАВАЙТЕ НАШИТЕ АКТУАЛНИ СУПЕР ПРЕДЛОЖЕНИЯ ПРЕДИ ВСИЧКИ ОСТАНАЛИ!