Добре дошли в марка: Русский Стандарт

Русский Стандарт

Империя, Ориджинъл, Премиум и Платинум – оригиналната водка Руски стандарт на ексклузивна цена единствено за приятелите на Partydrinks.bg. Всеки повод заслужава да бъде полят с качествено първокласно питие от родината на водката, ето защо ще ви бъде изключително приятно да научите, че цената на един по начало скъп продукт при нас е по-ниска от обичайното.

История

Русский стандарт е най-голямата руска компания, производител на премиум клас водка и собственик на едноименната марка. Компанията е основана от Рустам Тарико в края на 20-ти век (1998 година). Водката, наречена по-късно Original утвърждава марката като една най-добрите водки на руския пазар. Нейната пост-съветска идентичност се превръща в предимство за бързоразвиващия руски пазар след края на комунистическия режим.

Две години след успешното стартиране на руския пазар започва и международната експанзия. Тя включва пускането на Standard Platinum от 2001 г. и луксозната серия Imperia от 2004 г. Оригиналният продукт получава второто си кръщение под бранда Original. През 2006 г. в Санкт Петербург е открита нова дестилерия с капацитет от 4 милиона каси годишно.

Според производителя, от 2001 г. марката е глобално активна, стъпвайки на над  80 световни пазара с продажби от над 2 милиона каси на година. Маркетингът набляга на 100% на мантрата - произвежда се по руска рецепта, само от руски суровини, дестилирани и бутилирани в Русия.

Водка Руски стандарт предизвика противоречия, поставяйки под въпрос произхода на главния си международен конкурент Столичная. По това време Столичная е дестилирана в Русия, но бутилирана в Латвия. Дистрибуторът на Stolichnaya, Pernod Ricard, отговоря на нападките, настоявайки, че Stolichnaya е автентична руска водка, тъй като по време на бутилирането нищо не се добавя или премахва.

В обзор от 2006 г. на руските първокласни водки за Vanity Fair, луксозната серия „Imperia” на Руски стандарт застава самостоятелно на челното място, получавайки най-висока оценка A +. Внимание заслужава и Original-ът на бранда, чието производство е базирано на четири-степенен протокол, включващ:

Водките от по-висок клас включват и допълнителни стъпки по пюрификация. Технологията на производство на луксозната Руски стандарт водка залага на зимна пшеница от руските степи, която се смила и оставя да ферментира. Суровият спирт се дестилира четири пъти за Original, шест пъти за Platinum, а спиртът за Imperia се дестилира осем пъти.

Дестилатите се смесват с вода от езерото Ладога. Близостта на Ладожското езеро е една от основните причини за решението на компанията да установи дестилерията си в Санкт Петербург. Подземните източници на езерото осигуряват една от най-меките, естествено налични води.

След смесване на спирта с меката изворна вода, продуктът се филтрира четири пъти през въглен. Платинум получава две допълнителни филтрации през сребро, а Imperia още две филтрации през кварц от Уралските планини.

След окончателното филтриране спиртните напитки прекарват 48 часа в резервоари за релакс, бутилират се и се пакетират. Тъй като водките съдържат само вода и етанол, те обикновено не узряват или остаряват, а срокът им на годност е ограничен единствено от опаковката.

Маркетингов трик или истина, името на великия руски учен Дмитрий Менделеев е тясно свързано с водките Руски стандарт, чиято цена понякога надхвърля стандарта на обикновения руски консуматор. Компанията твърди, че през 1894 г. Дмитрий Менделеев получава указ за определяне на имперския стандарт за качество на водките в Русия

Стандартът  показва, че водката отговаря на високото качество, одобрено от правителствената комисия на царя, оглавявана от Менделеев през 1894 г. Според някои това е популярен мит, базиран на факта, че докторската дисертация на Менделеев от 1865 г. „Дискурс за съчетанието на алкохол и вода“, съдържа изявление, че 38% е идеалният алкохолен процент на водките. По-късно това число е закръглено до 40% за опростяване на изчисляването на данъка върху алкохола.

Факт е, че днес, век по-късно нови възпитаници на Санкт-Петербургския държавен университет са поканени да работят в дестилерията на Русский Стандарт. Те са кариерни специалисти, ангажирани с производствения процес - от химичния анализ на водата до газовата хроматография, което позволява да се измери и докаже, че водката на марката е ултрачиста.

Съвременните Менделеевци помагат за разработването на нови техники на дестилиране, които никой не е опитвал до момента. Специалистите са разработили собствен дестилационен процес, който позволява да се запази естествения сензорен характер на чистия спирт, като се филтрират само примесите. Контролиран на всеки етап от производството, спиртът, оценен като Super Luxe преминава през над 200 етапа на дестилация.

АБОНИРАЙТЕ СЕ!

ПОЛУЧАВАЙТЕ НАШИТЕ АКТУАЛНИ СУПЕР ПРЕДЛОЖЕНИЯ ПРЕДИ ВСИЧКИ ОСТАНАЛИ!