Добре дошли в марка: Maker's Mark

Maker's Mark

Показва 1 до 7 от 7 (1 страници)

Maker's Mark

В тази секция на магазин Partydrinks.bg ви предлагаме да се насладите на произведенията, на една от най-старите дестилерии в американската история, където все още влагат предимно ръчен труд и внимание към всяка бутилка бърбън.

История с традиции

Дестилерията на Maker's Mark е първата дестилерия в Америка. Записана е и в Книгата на рекордите на Гинес като "Най-старата дестилерия за бърбън в САЩ, работеща непрекъснато от основаването си". Все още правят нещата както през 1953г. Всичко започва с желанието на едно семейство да създаде бърбън, който им хареса да пият и споделят с приятели. Днес това едва ли е революционно, но през 1953 г. променило индустрията. Бил Самуелс провел умен експеримен, който му позволил да тества бързо различни рецепти за смес от каша, без да чака процесите на дестилиране и стареене., като преди това изпече зърното. Така той заменя традиционната ръж за червена зимна пшеница, като негово вкусово зърно. Имено червената пшеница придава така характерната сладост, с която е разпознаваем вкуса на Maker's®. Варовиковият шелф, където се намира дестилерията, е от ключово значение за създаването на другата част от уникалния вкус на Maker's Mark - единствената дестилерия със собствен водоизточник и вододел. Варовикът в Кентъки филтрира желязото от водата, което е неприятно за бърбън. Чистата вода, богата на калций и магнезий, заобикаляща дестилерията, прави по-добра питейна вода и по-добра кисела каша, в която дрождите могат да процъфтяват. Дрожденият щам , който се използва за направата на бърбъна е на повече от 150 години. Всъщност този силно охраняван микроорганизъм се предава на всяка бутилка Maker's Mark, произведена някога. Дрождите ферментират в резервоари, които са оригинални за старата дестилерия Burks, предшестваща марката на Maker. Те са направени от кипарисови дъски на повече от 100 години. В наши дни кипарисът е трудно да се набави, но той е идеален, защото няма ефект върху вкуса на Maker's Mark.
За разлика от най-добрите дестилатори, в Maker's Mark не е достатъчно само определено време за стареене на бърбъна, а определящи са вкусовите качества , които е придобил. Обикновено отнема между шест и няколко години, за да бъде готово уискито.
Въпреки че всяка глътка Maker's® има вкус точно като този преди него, няма две бутилки, които да си приличат. Всяка бутилка придобива своя уникален разцвет, след като бъде запечатана и потопена ръчно в горещ червен восък. Подобно на начина, по който го е направила в кухнята си съпругата на Бил Самуелс – Марги.
Все още правят нещата точно както през 1953 г. От стария восъчен печат до начина, по който се върти на ръка всяко буре, за да му се осигури правилната температура, и пълненето на всяка бутилка. И все пак изглежда, че в тази малка дестилерия намираща се в Лорето винаги се случва нещо ново и вълнуващо.

Ще разберете след като опитате този бърбън.

АБОНИРАЙТЕ СЕ!

ПОЛУЧАВАЙТЕ НАШИТЕ АКТУАЛНИ СУПЕР ПРЕДЛОЖЕНИЯ ПРЕДИ ВСИЧКИ ОСТАНАЛИ!