Добре дошли в марка: Glendalough

Glendalough

Показва 1 до 5 от 5 (1 страници)

Glendalough

Дестилерията Glendalough е създадена от група приятели от Уиклоу и Дъблин със страст към възраждането на дестилацията като занаят в Ирландия. След много вечерни спорове защо в родното място на дестилацията няма повече занаятчийски дестилерии, приятелите се убедили взаимно да напуснат безопасността на ежедневната си работа, да се отправят към планината и да рискуват за нещо по-смислено като човека на бутилката - Сейнт Кевин. Заедно те построили занаятчийска дестилерия близо до любимото си място в тези планини, Глендалоу.

Долината

Глендалоу, или Гленът на две езера, е една от най-красивите и посещавани долини в Ирландия.

Точно на юг от Дъблин, планините Уиклоу са известни със своята естествена, живописна красота. Районът, известен като „градината на Ирландия“ - място, където се живее с лекота.

Глендалоу е известен и със своето монашеско селище от 6-ти век, основано от Свети Кевин, легендарен монах и човекът от етикета на бутилка. Манастири като Глендалоу са родното място на дестилираните напитки.

ДЖИНОВЕ

Glendalough произвежда джинове с много различно качество, приготвени от пресни, диви съставки, набрани в планините около дестилерия, които се използват в рамките на часове след брането. Те са старателно и бавно дестилирани, за да притежава деликатен вкус. Процеса е индивидуален за всяка партида и на малки порции от около 250 литра. Никога не се синхронизира или автоматизира, а стъпките за дестилация се решават партида за партида според вкуса и аромата. Така всяка партида сякаш е първа. Това носи вкус на съвсем друго ниво. Знанията, опитът и човекочасовете във всяка бутилка са това, което прави тази течност толкова специална.

УИСКИ

Ключово влияние върху вкуса на уиски Glendalough идва от дървото, в което е отлежало.  Повечето от доминиращите вкусове на уискито идват от дървото, в което е отлежало. Два от основните фактори при избора на дървесина за отлежаването на  уиски Glendalough: вида на дъба (откъде е дървесината) и течността отлежавала първа в бурето.

Както при повечето ирландски уискита, това узрява в бъчви от Бърбън. Но това, с което нарушава традицията, е, че завършва всичките си уискита във втора, съвсем различна бъчва. Подбрана специално, за да подчертае вкусовете, вече присъщи на дадено уиски.

АБОНИРАЙТЕ СЕ!

ПОЛУЧАВАЙТЕ НАШИТЕ АКТУАЛНИ СУПЕР ПРЕДЛОЖЕНИЯ ПРЕДИ ВСИЧКИ ОСТАНАЛИ!