Добре дошли в марка: Errazuriz

Errazuriz

Ако все още не сте опитвали чилийско вино, сега е моментът да го направите. Белите и червени вина Errazuriz са достоен конкурент на най-престижните френски селекции. Цената им? В Partydrinks.bg тя е изключително достъпна, за да може всеки наш клиент да обогати познанията си относно напитката на боговете. Всеки регион на производство носи собствена история, усещаща се във всяка глътка божествен сок от узряло под слънчевите лъчи грозде.

История

Дон Максимиано Еразурис основава Viña Errázuriz през 1870 г. Със своята визия за бъдещето и новаторския си пионерски дух, той засажда първите френски сортове грозде в долината на Аконкагуа, Чили. Неговата инициатива и творчество биват предадени на бъдещите поколения и след малко повече от век потомците му утвърждават челните позиции на винарната, поставяйки своите вина редом до най-забележителните в света.

Основните забележителности на региона са оформили историята на това семейно лозе, което в момента е един от най-добрите примери за успешно винопроизводство в Чили. През 2015 година Viña Errázuriz с гордост отбелязва своята 145-та годишнина, продължавайки традицията в същия новаторски и визионерски дух, от който е вдъхновено нейното създаване.

Сред вината на марката ще срещнете богатство от вариетети – Cabernet Sauvignon, Carmenere, Shiraz, Merlot, Sangiovese, Pinot Noir, Sauvignon Blanc, Fume Blanc, Pinot Grigio, Chardonnay, Cabernet Sauvignon Rose. Всяко от вината е направено от собствени реколти в култовата винарна на дон Максимиано.

Повече от век историческата винарна Viña Errázuriz в Panquehue символизира новаторския дух на своя създател. Построяването ѝ започва през 1870г. под ръководството на френски винопроизводител и отнема цели 14 години. В проекта са включени най-новите технологии за онова време.

Винарната е построена като двуетажна сграда. Изкопните работи и строежът на огромните помещения, преназначени за изби отнемат цели пет години. Дебелите подземни стени, изградени от тухли и хоросан (вид цимент от яйчен белтък и пясък), са издържали изпитанието на времето и са позволили виното да се съхранява там в големи бъчви, изработени от раули (чилийско дърво) при постоянна температура от 12 до 14 ° С.

Все още функционираща, винарна Еразурис днес съхранява историческа колекция от вина. В нея се пазят около 400 бутилки от емблематичните вина на всяко от лозята. Това позволява да се съхрани един безценен архив, даващ възможност да се отбележи и преживее лично еволюцията на лозята през годините.

АБОНИРАЙТЕ СЕ!

ПОЛУЧАВАЙТЕ НАШИТЕ АКТУАЛНИ СУПЕР ПРЕДЛОЖЕНИЯ ПРЕДИ ВСИЧКИ ОСТАНАЛИ!