Добре дошли в марка: Douglas Laing's

Douglas Laing's

Марката Douglas Laing е малко популярна у нас, за което има основателна причина – цената на изискано малцово уиски, която не всеки би могъл да си позволи. Нашата специална колекция включва наистина отлежали – 25 и 30-годишни уискита на цени, отговарящи на качеството на всяка капка от превъзходната кехлибарена течност. Partydrinks.bg, ви дава възможност да се докоснете до истинския скоч, запазил духа на Шотландия.

За марката

Основана през 1948 г. от Фред Дъглас Лаинг, компанията специализира в подбор и пускане в продажба на шотландски уискита одобрени от водещи специалисти. Избират се само най-добрите и често изключително редки запаси от шотландско уиски от всички региони на Шотландия и се бутилират съобразно намеренията на майстора дестилатор: При висока алкохолна сила и без оцветяване или студена филтрация.

Без да се добавя или отнема каквото и да е, на потребителя се предлага вкус, който максимално се доближава до този на пробите, взети директно от бъчвите. Бъчвите се намират в дълбините на една студена и влажна изба, позиционирана в сърцето на самата дестилерия.

Специалитетите на марката включват:

Single Malt Scotch Whisky

В Шотландия сингъл малцът се прави в казани, като се използва дестилационен процес на единична дестилерия. Малцовият ечемик е единствената зърнена съставка, а отлежаването е в дъбови бъчви за най-малко 3 години. Сингъл малцът е обикновено премиум клас, като всяка бутилка е от индивидуална остаряла бъчва, носеща своите отличителни характеристики, които щяха да липсват ако беше блендирана. Само така може да се получи еднородност на цвета и вкуса.

Single Grain Scotch Whisky

Сингъл грейн уискито се произвежда в сингъл дестилерия при непрекъснат процес с използване на вода и малцов ечемик, заедно със зърна от други зърнени култури, които могат да бъдат малцовани или немалцовани. Днес съществуват много малко дестилерии, произвеждащи Single Grain скоч. Сред най-добрите представители на вида са тези на Douglas Laing.

Blended Malt Scotch Whisky

По-познат в бранша като "Vatted" Malt, "Blended Malt" се различава от просто "Blended" уискито по това, че не съдържа вискозно зърно, поради което се счита за по-висша категория. Забележителните регионални малцове: Big Peat of Islay, Scallywag of Speyside, Timorous Beastie of Highlands и Rock Island, са блендед малцови уискита, съчетаващи духа на някои от най-добрите дестилерии в регионите за производство в Шотландия.

АБОНИРАЙТЕ СЕ!

ПОЛУЧАВАЙТЕ НАШИТЕ АКТУАЛНИ СУПЕР ПРЕДЛОЖЕНИЯ ПРЕДИ ВСИЧКИ ОСТАНАЛИ!