Добре дошли в марка: Cardhu

Cardhu

Показва 1 до 5 от 5 (1 страници)

Cardhu

Partydrinks.bg, ви предлага уникална селекция от оригинално уиски Cardhu на цена на едро. Такава оферта трудно ще ви предложат другаде, затова не отлагайте повече. Насладете се на отлежалите шотландски малцове от региона на Спейсайд с уникален вкус на мед, карамел и млечен шоколад. Имаме 12, 15 и 18-годишни партиди, както и класиките Gold Reserve и Amber Rock Single Malt.

Потопете се в духа на една от най-великите шотландски истории

Уникалното уиски Кардю, което любезно ви предлагаме на ексклузивна цена се произвежда в една от най-престижните шотландски дестилерии. Основана от Хелън Къмминг през 1811 г. като незаконна дестилерия и лицензирана в края на 1824 г., Кардю е първата дестиларна, която официално е била управлявана от жена.

Всъщност от две жени - в 1872 г. Елизабет Къмингс, снаха на основателката, поема управлението на дестилерията и започна да усъвършенства вкуса и характера на уискито, което познаваме днес - леко, елегантно, богат спирт , плод на упорита работа и решителност. Историята на Cardhu доказва, че хората и мястото не само формират вкуса на сингъл малцовия скоч, но и неговото бъдеще.

Всичко започва в далечната 1811г, когато Джон Къминг и съпругата му наемат ферма в едноименното селище, и както всички останали фермери в региона на река Спей започват да дестилират уиски в скромни мащаби. Джон е осъждан три пъти за дестилиране без лиценз, макар жена му Хелън да е дестилаторът в семейството.

Законът за акцизите от 1823 г. намалява митата и фермерите-дестилатори могат да си позволят да платят за лиценз. Къминг е един от първите, които купуват такъв. Синът му Луис има много приятели в индустрията, които съветват Къмсинг да си купи нови дестилатори за новата си дестилерия.

Джордж Смит, основател на Glenlivet, е един от тези приятели - той купува и разпространява уиски Cardhu, докато Cummings успее да намери собствени пласьори. Луис поема управлението на дестилерията. Макар да е описвана като най-малката в страната, Люис печели на Карду силна репутация на местно ниво.

1846 е годината, в която Джон Къминг умира, предавайки управлението на фермата и дестилерията в ръцете на сина си Луис. Той наема двама работника, пивовар и малцувач. Дестилират от есента до пролетта, а през лятото „тихият сезон“ работят във фермата. Други дестилерии се изхранват от новоизградената железопътна линия Strathspey, но Cardow е на повече от четири мили от най-близката гара.

Луис Къминг умира през 1872г., оставяйки майка си и съпругата си с двама малки сина, които трябва да отглеждат. Елизабет поема управлението на дестилерията, регистрира Car-Dhu като запазена търговска марка и постига впечатляващи бизнес успехи, благодарение на които днес можете да се поглезите с уискито Кардю, предоставено от нас на топ цена.

Хелън Къмингс умира на 97 годишна възраст, десет години преди нейната дестиларна да започне да жъне небивали успехи. За малцовите бленди от Спейсайд вече има готов пазар, но Елизабет не може да произведе достатъчни количества, за да отговори на търсенето, въпреки че производството на уиски нараства всяка година от 1872 година.

Само с краткосрочни заеми дестилерията не може да се разширява. Затова Елизабет купува четири акра земя в близост до фермата си и изгражда New Cardow - дестилерия със същото водоснабдяване, но с три пъти по-голям капаците. Бизнесът процъфтява.

Синът на Луис, Джон Флитууд, започва да изучава тънкостите на дестилирането. Макар пазарът да търпи лек спад, през 1888 г. започва началото на десет годишен бум в продажбата на Сингъл Малц, включително на уиски Кардю. Търсенето отново надхвърля капацитета на малката семейна дестилерия.

Елизабет продава фабриката за Кардю уиски в точното време, на Джон Уокър и синове. Тя купува 100 акции в проспериращия бизнес на Уокър за сина си, и по този начин подсигурява финансовия му просперитет. През 1982г. „Cardhu Pure Highland Malt Scotch Whisky” излиза в нова опаковка и за първи път става достъпен за пазарите по целия свят.

АБОНИРАЙТЕ СЕ!

ПОЛУЧАВАЙТЕ НАШИТЕ АКТУАЛНИ СУПЕР ПРЕДЛОЖЕНИЯ ПРЕДИ ВСИЧКИ ОСТАНАЛИ!