Добре дошли в марка: Absolut

Absolut

Показва 1 до 15 от 18 (2 страници)

Absolut

От този раздел на онлайн алкохолна борса Partydrinks, любителите на чистите и неподправени спиртни напитки могат да изберат подходящия за вкуса им вид Absolut Vodka на супер изгодна цена. Престижната марка е представена в няколко от най-предпочитаните ѝ разновидности – Blue, Kurant и Vanilia. Предлагаме ги в разфасовки от 05л, 07л и 1л.

Какво вероятно не знаете за марката?

Дори да не сте ценител на тази напитка, със сигурност сте чували за водка Absolut, благодарение на агресивната и очевидно успешна маркетингова стратегия на компанията производител. Ако пък обичате водка, и то точно тази марка, със сигурност има неща, които не знаете, касаещи продукта или самия производител.

Когато за първи път бива представена на американския пазар, Абсолют изглежда като срамежливото дете на игралната площадка на водките. Доста подценената бутилка в аптекарски стил се различава драстично от опаковката на традиционните руски водки. Още първата рекламна кампания подсказва, че това е напитка със сериозни индикации за комерсиален успех.

Не можем да не благодарим и на един изтъкнат творец за онова време, на който марката дължи популярността си сред артистичните кръгове. Абсолютната рекламна кампания на водка Абсолют започва със слогана, популярен и днес – „Абсолютно съвършенство”.  Ексцентричният поп артист Анди Уорхол създава изцяло артистична версия на рекламата под надслов „Absolut Warhol”, за която получава скромната сума от 65 000$.

Уорхол е причината този чудак в света на водките да сложи своя отпечатък върху абсолютно всичко – от холивудските звезди, до плодовете и BDSM културата. Рекламната стратегия на Absolut е толкова сериозна по отношение на изкуството, че цялата колекция „Absolut Art” се съхранява в музея на спиртните напитки в Стокхолм.

Колекцията включва над 900 поръчани произведения, представящи култовата бутилка, но в контекста на някакъв вид политическо, социално или културно послание. Сред представените артисти са Деймиън Хърст и модният дизайнер Том Форд. Хипстърския облик на продукта не е само плод на добре замислен маркетинг, обаче.

Всички ресурси, включително водата, се набавят от локални източници. Целият производствен процес протича в същите съоръжения, използвани повече от век. Всичко, подлежащо на рециклиране се рециклира, а процесът на дестилиране е изцяло въглеродно неутрален.

Като част от своята „рециклираща” философия, Absolut дава вторичните продукти от дестилата на прасетата и кравите в местните ферми. Протеинът, останал след дестилацията прави отпадъка страхотен източник на хранителни вещества за животните.

Водата, използвана за производство на Absolut водка се извлича от местни кладенци, намиращи се на около 140 м дълбочина. Това означава, че за да достигне до трапезата ви любимата напитка, една част от нея е трябвало да си пробива път през шведските скали в продължение на хиляди години. Чистата изворна вода не само придава на водката специфичния вкус, но и действа като натурален филтър, осигуряващ несравнима чистота на крайния продукт.

Absolut Vodka е 100% пшенична, което за някои има значение. За разлика от уискито, водката е колонно дестилирана, процес, който по своята същност отделя повечето от ароматичните съединения от дестилата. По този начин се получава почти напълно неутрален спирт.

Това, което отличава водките една от друга се крие в детайлите. Всичко - от качеството на водата до процеса на дестилация има значение. Абсолют водка се прави от 100% зимна пшеница, добита от 338 местни ферми. Този факт породи сериозни дискусии за опасността, която водките крият по отношение на хората с глутенова непоносимост.

Дебатите включват хора с алергии към глутенови продукти, производители на спиртни напитки, Международната агенцията по безопасност на храните и представители на академичните среди. На практика спорът дали алкохолът, базиран на глутенови източници би предизвикал алергична реакция е меко казано глупав, защото при дестилацията алкохолът се отделя от протеините, сред които е и глутенът. Gluten-free е всяка водка на пазара.

За производителя

Vodka Absolut  се произвежда в близост до град Охус в Южна Швеция. Марката е собственост на френската група V&S Group Pernod Ricard, която през 2008 г. купува целия бранд, заедно с производствените бази за 5,63 млрд. евро от шведската държава. Абсолют е една от най-големите марки спиртни напитки в света, след Officer's Choice, Smirnoff и Bacardi. Продава се в 126 страни по света в класически вариант и под формата на няколко брандирани екзотични вкуса.

Компанията производител е основана през 1879г от Ларс Олсон Смит. Днес нейният продукт е познат по целия свят, благодарение на непрекъснатата колаборация на маркетинговия отдел на V&S Group и световния артистичен елит. Дали това прави прави водка Абсолют толкова желана, или причина е достъпната ѝ цена? По-скоро е перфектната комбинация от качество, чистота и оригинален подход при представянето.

Вижте още: видове водка

АБОНИРАЙТЕ СЕ!

ПОЛУЧАВАЙТЕ НАШИТЕ АКТУАЛНИ СУПЕР ПРЕДЛОЖЕНИЯ ПРЕДИ ВСИЧКИ ОСТАНАЛИ!