Добре дошли в марка: Aberlour

Aberlour

Показва 1 до 4 от 4 (1 страници)

Aberlour

Partydrinks ви представя уникална селекция от видове уиски Aberlour на невероятно изгодна цена. От каталога ни можете да изберете висококачествено сингъл малц шотландско уиски с различен период на отлежалост – 10, 12 и 18-години, както и дванадесетгодишното Aberlour Non-Chill-Filtered, което не се подлага на охлаждаща филтрация. Уискитата се доставят в елегантна цилиндрична кутия, което ги прави подходящи за подарък.

Богат микс от плодови аромати

Скоч уискито Aberlour принадлежи към стила Speyside, към който принадлежат уискитата, произведени в конкретния географски регион на Шотландия. В производството му се влага чистата вода от две намиращи се в близост реки Lour и Spey. Експерти твърдят, че качеството на водата допринася за постигането на свежия и мек вкус на напитката.

Whiskey Aberlour ще ви очарова с богатия си и наситен Шери финиш, защото повечето разновидности отлежават в специално подбрани сезонни екс шери бурета, както и в обикновени дъбови бъчви. Към върховия вкус на шери, много деликатно се присъединяват сочните плодови аромати, лекият дъх на масло и нежните нотки на карамел, ванилия и тъмни сушени плодове.

Канела и подправки като джинджифил се смесват чудесно с балансирания пикантен вкус на дъб. Вкусът е затоплящ и богат, но не прекалено. В тази сингъл малцова бленда е постигнато едно многопластово изящество от вкусове, цвят и аромати. Говорейки за цвета, скочът Аберлор е със златисто кехлибарен цвят с лек рубинен отенък.

Заслужава си да опитате 12-годишното шотландско уиски Абелор Дабъл каск, който е чудесен представител на шотландския сингъл малц. За 12 годишния период на съзряване, уискито е отлежало два пъти - в дъбови и в шери бъчви. Традиционния за региона производствен процес е причина много експерти да откриват дори леки нотки на коледни сладки в тази напитка.

История

Дестилерия Aberlour е основана през 1879 г. от Джеймс Флеминг. Той я изградил в близост до кладенеца „Свети Дростан“, като по този начин си осигурил безценен източник на чиста изворна вода. Когато журналистът Алфред Барнард посетил Аберлор през 80-те години на ХХ век, като част от изчерпателното си проучване на шотландските дестилерии за уиски, той описва новата фабрика на Джеймс Флеминг като "съвършена модерна дестилерия".

През последните 100 години, с модернизацията и технологиите, обликът на дестилерията неизбежно се е променил, макар много от оригиналните черти и традиционният работен характер на мястото да си остават непроменени. Последната новост е центърът за посетители, наречен „стаите на Флеминг” на името на основателя на дестилерията.

На любителите на по-силния вкус на скоча препоръчваме специалното издание „A'Bunadh Batch”, произведено в чест на основателя на компанията. Неговият алкохолен градус се движи в диапазона От 55° до 65°.

АБОНИРАЙТЕ СЕ!

ПОЛУЧАВАЙТЕ НАШИТЕ АКТУАЛНИ СУПЕР ПРЕДЛОЖЕНИЯ ПРЕДИ ВСИЧКИ ОСТАНАЛИ!