Добре дошли в марка: Castra Rubra

Castra Rubra

Има куп причини да изберете българската продукция, но когато говорим за вино, тя е една и се казва Castra Rubra – ние ще ви предложим уникални винени селекции от тракийската низина на цена, която няма да откриете другаде. Partydrinks.bg е вашият гид в света на българското винопроизводство. Един от малкото отрасли, с които страната ни има защо да се гордее.

Богат асортимент с безупречно качество

Асортиментът от бели и червени вина Castra Rubra би могъл да предизвика гордост у всяка престижна винарна по света. Вината се правят от специално подбрани сортове грозде, отглеждани в най-плодородния регион на страната ни – Тракийската низина. Тя е най-големият южен винарски район в България с отличен климат за отглеждането на лозови масиви.

Географската позиция на Тракия е стратегическа. Идеално защитена от студените ветрове на север от Стара Планина, а същевременно южната ѝ част е предпазена от централните части на Родопите. Климатът и почвата в региона работят в синхрон, за да благоприятстват отглеждането на едни от най-деликатните гроздови сортове.

Климатът в низината на Тракия е умереноконтинентален с продължителност на слънчевото греене повече от 3 000 часа през цялата година. За района е типично над 100 дни от годината да са изцяло ясни и слънчеви. Лятото е сухо и горещо с високи температури дори през нощта, което елиминира риска от измръзване на лозовите насаждения.

Почвата е повече от гостоприемна към лозята. Срещат се три вида почва – песъклива, песъкливо-глинеста и глинесто-варовикова. Интерес представляват и традициите при гроздобера. Гроздето от различните бели и червени сортове се бере ръчно с внимателен подбор на узрелите зърна.

Винификацията на един от най-престижните сортове вино на Кастра Рубра – Classic Каберне Совиньон и Сира включва: Студена мацерация при 10ºС в продължение на 8 дни. Aлкохолна ферментация в иноксов съд при контролирана температура 27 ºС и постферментативно настройване.

Вкусът е превъзходен, за което подсказва и плътният му рубинено червен цвят. Виното е със сочен, зрял нос, намекващ за сладки черни плодове, тъмен шоколад, фин, солено-минерален акцент и нюанс на месо. Тялото е средно, заоблено и хармонично със зрели танини, мека свежест и печени черни плодове в послевкус.

Ако търсите атрактивно, ежедневно вино, което отлично ще се съчетае с всички предястия и ястия с червено месо, както и с някои десерти с тъмен шоколад и черни плодове, то ние ви препоръчваме да опитате този шампион на винарна Кастра Рубра. Любителите на сладкото и свежо бяло вино също имат какво да си изберат. Поглезете небцето си с Classic Sauvignon Blanc & Semillon, което идеално се комбинира с морски дарове, риби, деликатеси и зеленчукови ястия.

АБОНИРАЙТЕ СЕ!

ПОЛУЧАВАЙТЕ НАШИТЕ АКТУАЛНИ СУПЕР ПРЕДЛОЖЕНИЯ ПРЕДИ ВСИЧКИ ОСТАНАЛИ!