Рожденият ден се отбелязва с празненство, на което присъстват близките на рожденика, като в почти всички случаи му се подаряват подаръци, а празненството протича с почерпка, за която е почти задължителна тортата със свещички, които рожденика духва докато си пожелава желание.

Отбелязване на рожден ден - Рожденият ден се отбелязва с празненство, на което присъстват близките на рожденика, като в почти всички случаи му се подаряват подаръци, а празненството протича с почерпка, за която е почти задължителна тортата със свещички, които рожденика духва докато си пожелава желание. Когато гостите и рожденика са пълнолетни е желателно, дори задължително, празникът да е подкрепен с алкохолни напитки – ВИНО, УИСКИ, ВОДКА, РАКИЯ, БРЕНДИ и т. н. С тези напитки се вдигат тостове за здравето на рожденика, като обичаят в България е рожденикът да черпи роднини и приятели, докато в Северна Америка и Западна Европа е точно обратното - рожденикът е черпен от неговите близки, които в много случаи му подготвят и парти – изненада.

 

Подарък за рожден ден – подаръкът е израз на емоцията от предварителния процес по закупуване и подготовка, като той е символ на доверието и взаимовръзката между подаряващия и рожденика. Това е обичай, който има своите дълбоки традиции. В случаите, в които подаряващият не може изцяло да вникне в желанията на рожденика, но пък от друга страна държи на елемента на изненада, то изборът най-често се спира на бутилка качествена алкохолна напитка, в повечето случаи отлежало уиски, но отскоро вече и на висок клас водка.

Подаръци за рожден ден могат да бъдат и от повече от една бутилка, особено в случаите, в които те представляват свързани продукти, колекционерска серия или съпътстващи продукти към напитките като например чаши или аксесоари, които се предполага, че ще много се харесат на рожденика.

 

Картичка за рожден ден може да се направи собственоръчно, но в повечето случаи се купува със специално предварително пожелание. Картичката за рожден ден представлява персоналното и индивидуално пожелание към рожденика, което е изразено в писмена форма с цел създаване на позитивни емоции при подаряването и също така скъп спомен в течение на времето.

Картички за рожден ден се подаряват почти задължително, когато подаряващият иска да изпъкне сред другите гости и са стилен елемент, който краси бутилката и носи лично послание към рожденика.

 

Напитки за рожден ден могат да бъдат всички алкохолни напитки, но се предполага, че рожденикът основно черпи с високоалкохолни напитки – предимно уиски и водка, допълнени от безалкохолни напитки и вода. Разбира се, много е важно да се предвидят и дамите, за които виното е задължителен елемент от партито по случай рождения ден.

 

Парти за рожден ден, както вече стана дума по-горе се организира основно от рожденика, за което той кани предварително, но западната традиция вече измества нашите родни обичаи и не са редки случаите, в които рожденика бива изненадан от своите приятели, които в негова чест са организирали тържеството.

Във всички случаи рожденият ден е специален ден, в който рожденикът си подарява присъствието и усмивките на близките на него хора, а те от своя страна засвидетелстват привързаността и обичта към рожденика. За което ние от екипа на PARTYDRINKS.BGможем да кажем НАЗДРАВЕ!

БИРА
Бирата се смята за най-старата алкохолна напитка в света. Днес тя се нарежда по популярност на трето място в света след кафето и чая....

АБОНИРАЙТЕ СЕ!

ПОЛУЧАВАЙТЕ НАШИТЕ АКТУАЛНИ СУПЕР ПРЕДЛОЖЕНИЯ ПРЕДИ ВСИЧКИ ОСТАНАЛИ!