ПРОДУКТ ОТ КАТЕГОРИЯ: Вино

ВИНО И ШАМПАНСКО ОТ ОНЛАЙН МАГАЗИН ЗА АЛКОХОЛ И НАПИТКИ PARTYDRINKS.BG ШИРОКА ГАМА БЪЛГАРСКО ВИНО, ИТАЛИАНСКО ВИНО, ФРЕНСКО ВИНО, ЧИЛИЙСКО И АРЖЕНТИНСКО ВИНО И ШАМПАНСКО.


Синьо вино Pasion Blue Chardonnay 750ml 11%

Синьо вино Pasion Blue Chardonnay 750ml 11%  • 23.27лв.

Алкохолен градус: От 5° до 15°

Произход: Испания

Производител: Passion


ПОВЕЧЕ ИНФОРМАЦИЯ ЗА ПРОДУКТА

Испанско синьо вино Pasion Blue Chardonnay 750ml

Вино Страстно Синьо Шардоне е произведено от 100% грозде Шардоне.То има плодов аромат и иновативен цвят, който се произвежда чрез процес на пигментация. Първообразът се създава от смесица от бяло и червено грозде, където бялото е основно Шардоне, след което се добавя органичен пигмент, получен от кожата на най-червеното грозде без добавени подсладители и оцветители.

Ако не успявате да намерите истинско синьо вино в магазините в София, в онлайн магазин за алкохол Partydrinks.bg то присъства винаги, при това в няколко варианта – Chardonnay, Nature Brut и Euphoria Blue Frizzante. Това са уникалните цветни вина от слънчева Испания, произведени с много умение и страст от винарна Bodegas Santa Margarita.

Характеристики

Синьо вино Pasion Blue Chardonnay е оригинално и на изключително изгодна цена в каталога ни. Това обаче не е единствената причина да го опитате. Насладете му се, защото е дръзко и различно, плодово, ароматно и свежо. Pasion Blue е плод на специална разработка, при която е търсен преди всичко плодовият резултат. Сортът Шардоне позволява да се постигне един зашеметяващ вкусов ефект.

Синият еликсир се отличава не само с ароматната си свежест, но и с необичайния си красив син цвят. Цветът е получен чрез сложен процес, включващ единствено натурално третиране. Пигментацията е постигната посредством специфични вещества, естествени пигменти, намиращи се в ципата на гроздето, наречени Антоцианини.

Причина да спрете избора си на въпросното синьо вино в своята поръчка, е универсалното му приложение на масата. То може да се сервира като аперитив със салати и леки предястия, както и с основни ястия, базирани на паста, риба, морски дарове и ориз. Свежият плодов аромат на шардонето има потенциала да разгърне вкусовите характеристики на всяко ястие, което сте подготвили за специалните си гости.

Дегустацията на Passion Blue Chardonnay е истинско откровение. Резултатът в устата е балансиран вкус с леко сладникав отенък, който създава усещането за хармония. Алкохолното съдържание на уникалното синьо вино, представено в нашия онлайн каталог е 9.5%. Препоръчваме да го сервирате добре охладено до температура 6 - 8ºC.

За марката

Bodegas Santa Margarita, произвеждаща вина с необичайни цветове, е винарна от 21-ви век. Основана през 2003г., нейната цел е да предложи нещо оригинално и различно на винения пазар, което да се хареса еднакво и на новатори, и на традиционалисти. Макар цветът на нейното синьо вино Шардоне да е коренно различен от познатия, вкусът му е запазил сладкия нюанс на един от най-деликатните гроздови сортове.

Винарната може да се похвали със свръх модерното си оборудване. Техническите съоръжения позволяват да се изпълнят прецизно методите на пигментация, без по никакъв начин да се нарушава естественият състав на виното. Гроздовите зърна, от които се извлича пигментът антоцианин се обелват машинно, след което естественото багрило се извлича много внимателно.

Ако вътрешният ви глас ви нашепва: купи това прекрасно синьо вино, но разумът ви казва – не, уверяваме ви, че то по никакъв начин не е третирано със синтетични багрила и други химикали. Всяка молекула от свежата Амброзия е дело на майката природа, а тя е била безкрайно щедра към лозовите масиви, отглеждани в земята на Castilla.

Със собствени лозя, разположени върху 140 хектара, сортовете грозде, които винарна Бодегас Санта Маргарита отглежда, са Вердехо, Шардоне, Темпранильо, Мерло, Каберне Совиньон, Каберне Фран, Гарнача, Пино Ноар, Пети Вердо, Монастрел, Сира, Макабео и Совиньон Блан. Шардонето е най-популярният бял винен сорт в света, и като такъв не е странно, че вече ни се представя и в синя тоналност.

Най-изтънченият френски сорт

Сортът Шардоне произхожда от Франция и по-конкретно от регионите на Бургундия и Шампан. Благодарение на виссоките технологии днес могат да се направят редица анализи, включително ДНК, които дават основание да се смята, че белият винен сорт грозде е получен чрез кръстоска на сортовете Pinot Selage и Gouais Blanc.

Името Chardonnay се свързва с луксозните френски бели сортови вина, включително шампанизираните. Смело можем да кажем, че то е най-изтънченият винен вариант на гроздето, така че произходът му съвсем не е странен. Днес Шардонето е култивирано и отглеждано в много страни по света, включително в Испания, която днес ви награждава с уникалното си синьо вино от серията Passion на винарна Bodegas Santa Margarita.

Разгледайте още: видове вина

ХАРАКТЕРИСТИКИ

Най-нови продукти

АБОНИРАЙТЕ СЕ!

ПОЛУЧАВАЙТЕ НАШИТЕ АКТУАЛНИ СУПЕР ПРЕДЛОЖЕНИЯ ПРЕДИ ВСИЧКИ ОСТАНАЛИ!