ПРОДУКТ ОТ КАТЕГОРИЯ: Уиски

МАГАЗИН С ДОСТАВКА ДО АДРЕС В СОФИЯ И ЦЯЛА БЪЛГАРИЯ. УИСКИТА С ГАРАНТИРАНО КАЧЕСТВО И НАЙ-ДОБРА ЦЕНА.


Уиски Jack Daniel's Gentleman Jack 700ml 40%

Уиски Jack Daniel's Gentleman Jack 700ml 40%  • 48.66лв.

Алкохолен градус: От 35° до 45°

Произход: САЩ

Производител: Jack Daniel's


ПОВЕЧЕ ИНФОРМАЦИЯ ЗА ПРОДУКТА

Уиски Джак Даниелс Джентълмен 700ml 40%

Уиски Jack Daniel’s Gentleman Jack е дестилирано и отлежало в най-старата дестилерия в Америка. То е филтрирано два пъти през въглени – един път преди и втори път след отлежаването му в обгорени дъбови бъчви. Резултатът от този процес на филтрация е едно изключително богато уиски с мек вкус. Цветът му е тъмно ръждив. Ароматът е на горена кафява захар и въглен. Вкусът е мек, на подправки и сироп. Послевкусът е на канела и лимони.
Една от причините да поръчате още сега оригиналното уиски Jack Daniel’s Gentleman Jack е невероятно изгодната му цена в нашия продуктов каталог. Насладете се на нежния му карамелено-опушен аромат и деликатния вкус на захарен сироп и подправки. След отпиване ще доловите и лек оттенък на канела и лимон, които ще създадат усещане за максимална вкусова наслада.
С какво е различно?
Ако трябва да посочим разлика между класическия Джак и Jack Daniel’s Gentleman, то тя не е в стандартната цена, на която се предлагат не-лимитираните серии. Отликата се крие основно във вкуса, който пък се дължи на специалната технология на производство. За да му се придаде малко по-мек вкус, джентълменът е преминал и вторична филтрация през въглени от сладък клен.
Класическите уискита на дестиларната от Тенеси се филтрират само веднъж преди отлежаване, докато специалният ни любимец е подложен на повторна обработка преди бутилиране, за да поеме вкусът на сладкото дърво и специфичния привкус на дървени въглища. Филтрацията също така допринася за намаляване силата на алкохола. Нека не се заблуждаваме – джентълменът е специален реверанс към дамите.
От самата му поява до днес феновете на марката са разделени на бурни привърженици и заклети противници. Трудно е да се даде категоричен отговор дали Gentleman Jack е по-добър от оригиналната версия. Факт е обаче, че това уиски показва впечатляваща сложност и вкус. Двойното омекотяване по метода „Lincoln County Process” му придава деликатност, каквато другите експресии от портфолиото на марката не притежават.
Трудно е също да се даде дефиниция дали по-мекият Jack Gentleman принадлежи към категорията бърбън или е по-скоро уиски. Класифициран като Tennessee Whiskey, той технически принадлежи към подгрупата на бърбъна, която се определя като чисто бърбън уиски, произведено в щата Тенеси.
Поради специфичния процес на „успокояване” обаче, компаниите, произвеждащи Genteman Jack и формиращи неговата цена го намират доста различен от бърбъна. Процесът на окръг Линкълн включва просмукване на младия спирт през дебел слой (до 12 фута) от пресовани дървени въглища от захарен клен. Това е същият вид, от който се прави любимият на американците кленов сироп.
Този процес по същество е естествена филтрация, чрез която се премахват част от по-суровите аромати на алкохола и някои летливи естери на спирта. Някой би могъл да каже, че процесът отнема и част от уникалните вкусове на дестилата, но популярността на Джентълмен Джак по света говори красноречиво, че загубите не са фатални. След допълнителната благословия, уискито отлежава в бъчви от американски бял дъб, също както бърбъна.
За отделни любители на уискито Джак Даниелс Джентълмен с малко по-високата от обичайното цена, е просто маркетингов трик, целящ да привлече любителите на бърбън, които търсят нови, по-луксозни продукти. Ако не сте истински ценител е възможно да не забележите леките нюанси, добавени към вкуса посредством двойната филтрация. Леко сладникавият вкус и торфеният аромат, произхождащ от въглена са там и чакат сами да ги откриете.
Дегустационни бележки
Дегустацията на Джентълмена носи максимална наслада на познавача. За да бъде дефинирано едно уиски, е нужно да се прецени с точност въздействието му върху важните рецептори – нос и небце. Както всичко хубаво в живота, и тук финалът е решаващ за цялостното представяне на напитката, затова ще ви представим дегустационните бележки на водещия експерт Патрик Макинли.
Нос: Топли, сладки нотки на череша, розов пипер, портокалова кора и овъглени плодове.
Небце: Средно тяло - наподобяващо мека вода - неясни върхови нотки, вероятно анасон, черен пипер и специфична вегетативност, напомняща за сурова захарна тръстика.
Финал: Средно дълъг финал, предимно кремообразна царевица и твърди бонбони. Карамфил и канела, оставят своя отпечатък върху езика.
Обобщение: Джентълмен Джак, макар и с малко по-висока цена, напомня за добрия стар Knob Creek, вероятно заради топлите черешови тонове и приглушените захари. Не може да не се признае, че вкусът му е по-гладък и по-рафиниран от този на класическите експресии на марката. Непременно препоръчваме да го опитате – чисто или On the Rocks.

ХАРАКТЕРИСТИКИ

Най-нови продукти

АБОНИРАЙТЕ СЕ!

ПОЛУЧАВАЙТЕ НАШИТЕ АКТУАЛНИ СУПЕР ПРЕДЛОЖЕНИЯ ПРЕДИ ВСИЧКИ ОСТАНАЛИ!